Читај ми!

Владе Дивац потпредседник Сакрамента

Легенда европске и светске кошарке Владе Дивац постао је потпредседник Сакраменто Кингса. Дивац ће саветовати већинског власника Кингса Вивека Ранадивеа, чланове управе коју води генерални менаџер Пит Д'Алесандро, као и стручни штаб који води тренер Џорџ Карл.

Прослављени кошаркашки репрезентативац и председник Олимпијског комитета Србије именован је за потпредседника Сакраменто Кингса, а добио је и задужења за спортски сектор.

Сакраменто је саопштио да је Дивац добио нову функцију која гласи "потпредседник за кошаркашке и клупске активности", која је направљена специјално за њега.

Дивац ће остати на функцији у Олимпијском комитету Србије до краја олимпијског циклуса, како је било раније планирано. Следећи олимпијски циклус завршава се после Игара у Рио де Жанеиру 2016. године.

Дивчеве дужности ће бити да саветује већинског власника Вивека Ранадивеа, чланове управе коју води генерални менаџер Пит Д'Алесандро, као и стручни штаб који води тренер Џорџ Карл. 

Дивац је тако добио званично највишу функцију у кошаркашком сектору клуба.

"Велика је част што се враћам у град који ми је обезбедио цео живот незаборавних искустава. Сакраменто и цела организација Кингса су ми увек били у мислима и често сам сањао да имам неку улогу у помагању нашим сјајним навијачима да дођу до главне награде у НБА. Хвала Вивеку на овој шанси и радујем се стицању нових драгоцених успомена", рекао је Дивац.

Ранадиве верује да ће ангажовање Дивца, који има "јединствени угао посматрања ствари и глобални углед, само додатно подићи организацију широм света".

Дивац је био један од капитена Сакрамента (уз Криса Вебера) у периоду од 1999. до 2005. године, али је био предводник екипе у њеном најуспешнијем периоду. Дивац ужива велики углед у престоници Калифорније, а тамошњи медији и навијачи га посматрају као једног од најважнијих играча у историји клуба, а његов дрес са бројем 21 повучен је из употребе.

Најтиражнији лист у Сакраменту и пети најтиражнији у Калифорнији, Sacramento Bee, оценио је да је Дивац "иконична међународна спортска фигура и највољенији играч у ери Кингса у Сакраменту".

"Дивац је буквално био сидро, емотивно и друго, тима Кингса у његовој најуспешнијој ери... У Сакраменту је био прво значајно појачање клуба и постао је његов заштитни знак. Ниједан играч Кингса није био видљивији ни толико укључен у заједницу, нити је ико толико био симбол организације док је постајала међународни феномен", навео је тај лист.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи