Ивковић: Велики посао пред нама до Лондона

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић изјавио је да је и поред пласмана на шампионат Европе у Пољској наредне године пред нашим државним тимом велики посао који ће бити довршен на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Ивковић је нагласио да је пласман на смотру најбољих кошракашких тимова у Европи био очекиван и поновио да "нама никада и није било место у квалификацијама".

"Треба, ипак, рећи да је у овим такмичарским утакмицама постављена база за даљи рад који нас очекује већ од следећег лета и припрема за Европско првенство", оценио је Ивковић и додао да га посебно радује однос играча према репрезентативном дресу.

Он је истакао да је током припрема и квалификационих утакмица настојао да створи препознатљиву игру која би красила српску репрзентацију у дужем периоду.

"Желели смо да играмо чврсто у одбрани и да примамо мали број кошева на утакмицама, а да смо у томе успели показује податак да смо примили мање поена од свих екипа у квалификацијама", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре у Кошаркашком савезу Србије.

"Драго ми је да смо били доминантни у рекету, иако смо имали великих проблема на центарскиим позицијама", напоменуо је Ивковић и подсетио да је Дарко Миличић због повреде био ван тима, као и да су Ненад Крстић и Коста Перовић пропустили велики део сезоне у својим клубовима.

Селектор Србије је најавио да ће припреме за шампионат Европе у Пољској почети одмах и додао да је убеђен да овај састав државног тима "може равноправно да се носи са сваком евроспском селекцијом".

"У неким стварима око организације је било и катастрофално лоших ствари, али то не бих износио у јавност. Сматрам да о тим ставрима треба причати унутар Савеза", оценио је Ивковић.

Према његовим речима, репрезентација је успехом у квалификацијама дала велики допринос стабилизацији националног Савеза.

"Чињеница је да су се људи из Савеза након више лоших резултата са претходних великих такмичења суочавали са велики притиском и да ће сада мирније обављати свој део посла", закључио је Ивковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво