Робертс: Забавније је побеђивати него губити

Амерички кошаркаш Лоренс Робертс изјавио је да је одмах по доласку у Црвену звезду увидео величину овог клуба и изразио наду да ће успети да допринесе освајању нових трофеја.

"Историја клуба се види из сваке слике на зиду, сваког трофеја у витринама. То се мора поштовати, али треба и да покушамо да наставимо успешну традицију. Волео бих да једног дана поносно кажем да сам био део једног победничког тима", рекао је Робертс на свом званичном представљању.

Некадашњи кошаркаш Мемфиса, Хјустона и Олимпијакоса је тим црвено-белих упознао на турниру у Гравелину где је Звезда забележила победу и доживела два пораза.

"Имамо добар, млад, талентован тим, као и квалитетан стручни штаб. Сигурно ћемо уз тренинге постати још бољи. Очекујем забавну сезону и зато што Андреа Овенса познајем из Хјустона", казао је крилни кошаркаш, који може да игра и на позицији центра.

Упитан како ће успети да се прилагоди колективном стилу игре који форсира тренер Звезде Светислав Пешић, Робертс је одговорио:

"Волим кошарку и уживам у њој, а много је боље у свлачионицу ући после победе него после пораза, макар у њему имали и одличну статистику".

Генерални менаџер Звезде Милан Опачић оценио је да ће Робертс зрелошћу и искуством допринети бољој игри београдске екипе.

Опачић је навео и да ће Звезда из Берлина добити резултате лекарског прегледа колена Немање Александрова после чега ће одлучити да ли ће талентованом кошаркашу понудити нови уговор. Договор са капитеном јуниорске репрезентације Србије Филипом Шепом, према Опачићевим речима , све је извеснији.  Звездин  стручни штаб  би у наредних неколико дана требало да одлучи и да ли ће понудити професионалне уговоре Страхињи Драгићевићу и Милану Милошевићу, који је на пробу дошао из тузланске Слободе.  Црвено-бели ће, такође, Немањи Бјелици и Стевану Милошевићу понудити двомесечне уговор после којих ће одлучити да ли да продуже сарадњу са тим кошаркашима.

Званично представљање Звездиног тима за нову сезоне биће одржано у недељу, 28. септембра, од 19 сати у дворани "Пионир" где ће, уз присуство публике, снаге одмерити јуниорски и први тим клуба. Пре тога, Звезда ће у петак у Риму играти пријатељску утакмицу са Лотоматиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи