Читај ми!

Звезда поставила нови рекорд Јадранске лиге

Кошаркаши Црвене звезде вечерашњом победом против Олимпије поставили су нови рекорд Јадранске лиге са 16 узастопних победа у регионалном такмичењу. Црвено-бели савладали Олимпију 91:81. Калинић је меч завршио са 21 поеном, Марјановић са 15 поена и шест скокова.

Кошаркаши Црвене звезде наставили су победничку серију у Јадранској лиги, пошто су у Љубљани победили Олимпију са 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12), и тако дошли до 16. победе у сезони без пораза.

Звезда је тако поставила нови рекорд по серији узастопних победа у регионалном такмичењу.

Олимпија је остала на осам победа, тако да ће макар до сутра на четвртом месту остати Партизан, који је данас победио Цедевиту са 76:64.

Олимпија је вечерас углавном имала предност, а Звезда је меч преломила у последњој четвртини, вођена Бобаном Марјановићем, Николом Калинићем и Маркусом Вилијамсом.

Марко Мариновић је са пет везаних поена изједначио на 80:80 на два минута пре краја, али је Звезда одговорила са шест узастопних поена и тако преломила меч. Велика разлика настала је у пенал завршници и после тројке Јаке Блажича у последњим секундама.

Калинић је меч завршио са 21 поеном, Марјановић са 15 поена и шест скокова. Најефикаснији у Олимпији био је Кремен Препелич са 23 поена.

Црвено-бели су на овај начин срушили рекорд Партизана, који је у сезони 2007/2008. имао 15 победа у низу.

Радоњић: Атипична утакмица, екипа показала карактер

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да је утакмица била атипична, али је задовољан јер је екипа показала карактер.

"Није било лако припремити се за овај меч после Евролигашког дуела са Реалом који нам је у петак узео много енергије. Мало је времена било за припрему, па смо одиграли атипично за нас, нисмо били добри у добрани, примили смо много поена, ривал је стекао самопуздање и дуго нам је требало да пронађемо игру", изјавио је Радоњић.

Према његовим речима разлика од десет поена није реална.

"Обе екипе су биле изједначене, али у последњој четвртини одиграли смо агресивну одбрану и у напетом финишу победили. Задовољан сам што је екипа показала карактер после тешке утакмице против Реала", поручио је Радоњић.

Звезди следе два гостовања, прво Макабију у Евролиги, а потом Мега Лексу у регионалном такмичењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво