Јуниори Звезде победници меморијалног турнира

Млади кошаркаши Црвене звезде освојили су прво место на меморијалном турниру "Борислав Реба Ћорковић" у Београду, пошто су савладали Партизан 90:89. На турниру су учествовали и јуниори Визуре и Радничког.

Завршетку тунрнира присуствовали су селектор репрезентације Србије Душан Ивковић, председник Партизана Предраг Даниловић и многи други кошаркашки званичници и стручњаци.

"Оно што је Реба пружио нашој кошарци је неизмерно. Изнедрио је велики број успешних кошаркашких генерација. Ово је права прилика да му одамо почаст и подржимо афирмацију кошарке међу младим спортистима", рекао је Ивковић.

Борислав Реба Ћорковић (1933-2006) био је истакнути тренер и некадашњи селектор женске репрезентације, а био је познат и по раду са млађим категоријама.

Почео је да игра кошарку 1952. године за Динамо из Панчева и београдски Железничар где је започео тренерску каријеру 1958. године. Од 1960. до 1965. тренирао је млађе селекције у ОКК Београд, а 1965. године прешао у Партизан.

Од 1970. до 1972. године радио је у Кувајту, потом био помоћник Ранка Жеравице у првој мушкој селекцији КК Партизан. У сезони 1974/75. Реба је постао тренер првог тима Партизана и у наредној сезони (1975/76) Партизану донео прву титулу државног првака.

Од 1976. до 1979. године, Реба је био савезни тренер женске репрезентације Југославије, а затим је водио Кварнер из Ријеке који је увео у Прву савезну лигу.

После тога се вратио у Партизан, потом поново отишао у Кувајт и од 1984-1987. био је тренер женске екипе Вождовца, а од 1987. шеф Стручног штаба Партизана и 1989/90. поново први Партизанов тренер.

На месту шефа Стручног штаба био је до 1993. године, а затим је радио на Кипру, као инструктор ФИБА што је био и у Саудијској Арабији.

У Партизан се вратио 1996. године, као руководилац омладинског погона, затим саветник, а потом, све до смрти 25. јануара 2006. године, био је руководилац специјалне школе кошарке за бекове и плејмекере, основане на његову иницијативу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво