Читај ми!

Човић: Врхунска превара и замена теза

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда изразио забринутост да је све ово унапред смишљено. Изразио је чуђење заменом теза и покушајем преваре од стране Турака. Много чудних ствари се десило у Истанбулу. Очекује се реакција Евролиге.

Небојша Човић је констатовао да је било много пропуста у организацији. Пре свега му није јасно зашто су навијачи доведени до хале, ако нису желели да их пусте унутра. Човић рекао је да турска полиција сноси одговорност за убиство навијача црвено-белих Марка Ивковића пошто није обезбедила адекватне безбедносне мере уочи меча против Галатасараја у Евролиги.

"Догодио се јако тежак и ужасан догађај. Одлазак навијача није био организован од стране клуба, али чим смо чули да ће наше присталице да се појаве у Турској одмах смо обавестили конзулат у Истанбулу, који је експресно реаговао и обавестио Галатасарај и полицију. Желим да избегнем сваку манипулацију за настале догађаје и поставим питање зашто је полиција водила навијаче до хале, ако нису смели да уђу, а зна се да може да дође до сукоба", рекао је Човић на конференцији за медије на Малом Калемегдану.

„ Много је чудних ствари било у Истанбулу. Не желим да кажем да је хаос био планиран али нису испоштовани многи прописи Евролиге. Марко Ивковић је нападнут и убоден са леђа, док је бежао од сузавца и турских навијача, који су били охрабрени том ситуацијом. Галатасарај није хтео да прода карте нашим присталицама. Лаж је да су све карте биле распродате, што је свако и на ТВ-у могао да види ", рекао је Човић.

Он је додао да се турски медији хтели да спинују догађај преношењем да су се навијачи Црвене звезде међусобно сукобили после чега је убијен Ивковић.

"Брука и срамота је да су се Звездини навијачи сукобили између себе. Да нисмо можда годинама чекали да одемо у Истанбулу и избодемо се међусобно? Знам да су Срби генерално криви за све, али будимо мало реални.

"Наш навијач (90.годиште) био је приморан да у полицији потпише изјаву да се несрећа догодила у међусобној тучи, што је скандал!", додао је он.

Десило се да је полиција хтела да одбије навијаче Звезде сузавцем и димом, у којем се догодио напад домаћих навијача. Марко је убоден са леђа, пошто је био на зачељу колоне и није учествовао у сукобу. Кренуо је да се повлачи", рекао је Човић.

Човић је додао да је срамотан однос Галатасараја према Звезди, пошто турски тим није имао никакав контакт са делегацијом црвено-белих након доласка на аеродром у Истанбулу.

"Клуб је из Београда ступио у контакт са Галатасарајем и желели смо да платимо карте за навијаче. Рекли су нам да не можемо то да урадимо преко рачуна, већ само на билетарницама, што смо и хтели. После смо у допису добили да не могу ни то да прихвате јер карата нема, иако је у хали било 8.000 гледалаца од могућих 12.000. Некоме је било битно да не уђу у халу", навео је Човић.

Први човек београдског клуба рекао је да је у дворану Абди Ипекчи ушло 60 навијача Звезде, али и да су они физички нападнути од навијача турског тима, али и вербално од тренера Ергина Атамана.

Председник Звезде се осврнуо и на срамне изјаве тренера Галатасараја, Атамана: "Изјаве и понашање тренера Атамана је срамно! Цео меч је провоцирао наше играче, поготову Луку. Очекујем реакцију Евролиге".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво