Кошаркаши Србије обезбедили пласман на ЕП у Пољској

Најбољи кошаркаши Србије квалификовали су се за првенство Европе 2009. у Пољској, пошто су у Београду, у мечу седмог кола А групе савладали репрезентацију Финске са 92:66 (18:17, 28:11, 21:14, 25:14).

Србија је почела слабо и нервозно, а Финска се служила својим најјачим оружјем шутом за три поена. Гости су повели са 7:2, а Србија је до краја четвртине "јурила" противника и тек тројком Уроша Трипковића у последњем нападу повела први пут са 18:17.

До средине друге четвртине Србија је "ломила" противника, али је тек уласком Душана Кецмана дефинитивно преломила меч и до краја само повећавала разлику. Највећу предност имала је била минут и по краја - 90:59.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Зоран Ерцег са 21 поеном, док је у тиму Финске Сами Леторанта постигао 15.

"Циљ смо испунили и пласирали се на ЕП. У четвртак нас чека тренинг, па пут у Бугарску. Желимо да покажемо спортски морал и да победимо. Арена је била прави потез. Било је много младе публике, играчи су то осетили. Честитам и публици и играчима" - истакао је селектор Душан Ивковић.

У другој утакмици Италија је на свом терену савладала Бугарску са 82:81, док је Мађарска била слободна.

На табели Групе А води Србија са шест победа и једним поразом и 13 бодова, Италија је друга са утакмицом више и 12 бодова, док је Бугарска са 11 бодова.

Последњу утакмицу Србија игра са Бугарском у гостима 20. септембра.

Европско првенство одржаће се 2009. године у Пољској. Пласман су поред домаћина до сада изборили: Русија, Шпанија, Литванија, Грчка, Хрватска, Словенија, Немачка, Србија, Турска и Велика Британија. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво