Ивковић жели пласман на ЕП пред домаћом публиком

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да његов тим жели победом над Финском да се опрости од домаће публике у квалификацијама за Европско првенство.

"Улазимо у саму завршницу летњих квалификација, после неких 80 дана. Чекају нас две изузетно важне утакмице до краја, а наша комплетна концентрација усмерена је на Финску", рекао је Ивковић новинарима у Кући кошарке у Београду.

Србија је једини пораз у досадашњем току квалификација претрпела од Финске, а евентуалном сутрашњом победом би дефинитивно изборила пласман на Европско првенство у Пољској следеће године.

"Имали смо велику подршку и зато нам је јако значајно да овде обезбедимо пласман. Неко се жали да је требало да буде више навијања, али ја се не слажем са тим. Публика је била одлична", рекао је Ивковић.

Селектор Србије рекао је да је Финска дужник његовог тима, али је истакао да је први меч била најслабија партија екипе у квалификацијама. Као главно оружје ривала истакао је шут за три поена.

"Имамо дуг према Финској, односно сами према себи, јер смо тамо одиграли најслабију утакмицу до сада. Њих карактерише много шутова за три поена који креирају Копонен и Мотола. Ми смо ту одбрану одиграли јако слабо тада", рекао је Ивковић.

Он је истакао и да екипа треба да постиже више "лаких поена" као и да им проблем  може представљати растерећеност ривала.

"Неће бити опуштања. Треба дапоштујемо Финце, али пре свега да верујемо у себе. Играчи су здрави и спремни, а једино Душко Савановић неће моћи да игра у преостале две утакмице, али је он стално уз тим", рекао је Ивковић.

Тим менаџер репрезентације Мирослав Берић истакао је да су сви играчи жељни реванша и да једва чекају да утакмица почне.

"Желимо да докажемо да смо квалитетнија екипа од Финаца и да је пораз у Хелсинкију био само лош дан", закључио је Берић.

У оптицај је пуштено 16.859 бесплатних улазница и све су подељене.

Утакмица у Арени почиње у 20.30.  Овај део квалификација завршава се у суботу, када Србија гостује Бугарској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара