Панетинаикос победник турнира у Ваљеву

Четвороструки европски шампион Панатинаикос из Атине победио је на турниру којим је обележено 60 година кошарке у Ваљеву. Панатенаикос је у финалу савладао београдски Партизан са 64:61 (31:20, 9:18, 12:10, 12:13).

Трећи је Универзитет из руског града Сургута после победе над домаћином Металцем од 88:78. За најбоље играча турнира проглашен је Николас из Панатенаикоса, док је најбољи стрелац са 37 кошева Лепојевић из Сургута.

Финална утакмица решена је у неизвесној завршници у којој су искусни кошаркаши Панатенаикоса "више поштовали лопту", како би то рекао њихов тренер Желимир Обрадовић.

Они су на тај начин казнили исхитрене покушаје црно-белих да "тројкама" преокрену резултат. "Пао" је највећу предност од 11 поена имао у првом периоду игре захваљујући изванредном проценту шута ван линије 6,25 метара од 78 одсто.

Партизан је касније успео да анулира ту разлику Атињана, ухвати резултатски прикључак, а последњи пут нерешен резултат од 54:54 забележен је у 34. минуту игре.

Двоцифрени учинак у финалу имали су Николас 17, Спанулис и Перпероглу по 11 код Панатенаикоса, односно Божић са 18 кошева у Партизану.

Међународни турнир, којим је обележено 60 година кошарке у Ваљеву, током два дана пратило је по 1.500 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи