Руски Универзитет освојио треће место у Ваљеву

Руски кошаркашки клуб Универзитет из Сургута освојио је треће место на међународном турниру "Ваљево 2008", пошто је победио домаћина, новог српског прволигаша Металца са 88:78 (19:24, 26:23, 25:16, 18:15).

Утакмица је одлучена у трећем периоду игре када је Сургут, који води српски тренер Жељко Лукајић, између 25. и 30. минута игре начинио серију од 15:3 и вођство Металца од 60:55 претворио у своју предност од 70:63.

Руски "студенти" су тада предвођени српским играчима Николом Лепојевићем и Славком Стефановићем заиграла агресивно у одбрани, посебно у оба "рекета", што им је донело заслужену победу.

Најефикаснији у екипи из Сургута били су Лепојевић са 26, Комаровски са 16, Чалмерс са 14 и Стефановић са 13 постигнутих кошева. Код Металца, најпрецизнији је био Јероминов са 15, Теодосић и Драгомир Маројевић постигли су по 12, а Панић 11 поена.

Пре почетка сусрета Металац - Универзитет минутом ћутања одата је пошта путницима погинулим у руском авиону у области Урала.

У финалној утакмици турнира, којим је обележено 60 година кошарке у Ваљеву,  играју београдски Партизан и Панатенаикос из Атине.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи