Капичић: Грешка у корацима Хилари Клинтон

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Капичић оценио је захтев америчке сенаторке Хилари Клинтон да сви спонзори раскину уговор са КСС, због познатог случаја кошаркаша Миладина Ковачевића, као "веома погрешан".

"Овакво обраћање госпође Клинтон као високог функционера САД и стварање релације између америчке државе и КСС, изузетно је погрешно и представља грешку у корацима", нагласио је Капичић и додао да се на тај начин крше принципи на којима је наше друштво организовано.

Председник КСС је подсетио да случај кошаркаша Ковачевића, који је у САД оптужен да је претукао колегу, а затим напустио Америку, треба да реше две државе.

"Пошто Србија и Америка за сада нису решиле проблем око Ковачевића, мислим да је веома глупо да америчка држава директно напада једну организацију, односно фирме које је спонзоришу", истакао је Капичић и прецизирао да се на првом месту морају поштовати закони ове државе.

"Морамо да поштујемо наше законе и одговарајуће пресуде које у току процесних радњи евентуално буду донете. Пошто Србија још није покренула поступак у вези са тим случајем, ни ми као организација не можемо да реагујемо", сматра Капичић.

Први човек Савеза наглашава да би и компаније које је америчка сенаторка позвала на бојкот српске кошарке требало да сачекају одлуку државних органа Србије, како би онда реаговале на адекватан начин.

"Чекаћемо одлуку државе и исход договора Србије и САД, као и исход истраге о евентуалној Ковачевићевој одговорности , а онда ћемо размотрити које мере да предузмемо", закључио је Капичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара