Ивковић: Oчекује нас тежак меч са Мађарима

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић изјавио је да његове изабранике у суботу 13. септембра, у Сомбатељу, очекује изузетно тешка утакмица са Мађарском.

"Дуел са нашим северним суседима биће прва од три веома значајне утакмице у завршници квалификација за шампионат Европе 2009. године у Пољској. Надам се да ћемо посао одрадити до краја како треба", истакао је Ивковић.

Он је уверен да пауза у шестом колу А групе, које је одиграно синоћ, неће имати негативан утицај на репрезентативце и да ће они остати у такмичарском ритму до краја напорних квалификација.

"Повреде нас, за сада, заобилазе и последња два дана сви играчи су максимално тренирали, што је повољна ситуација уочи значајног окршаја за српску репрзентацију", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре у Кошаркашком савезу Србије.

Коментаришући начин игре будућег ривала Србије, који је у трећем колу убедљиво поражен у београдској "Арени" са 94:60, селектор нашег државног тима је истакао да "ћемо играти против врло искусног тима којег краси веома добар шут споља и убојит напад."

"Посебно бих истакао учинак најискуснијих мађарских играча, пре свих Мартона Бадера и Иштвана Немета, који ће нам у игри под кошем задавати доста проблема", оценио је Ивковић и додао да је прави одговор на то "агресивна игра наших центара током читавог меча"

Ивковић је напоменуо да "уколико желимо тријумф, морамо да играмо смирено и да утакмицу решимо много пре краја, да се не би ушло у неизвесну завршницу у којој би и судије могле да одлуче победника, као што је недавно био случај у Финској."

Тим менаџер селекције Србије Мирослав Берић нагласио је да у сусрету са Мађарима очекује велику борбу, пошто су се они током квалификација показали као веома неугодни домаћини.

"Ми, међутим, имамо своје адуте, а с обзиром на то како се ради у нашем тиму и каква атмосфера у њему влада, мислим да можемо да будемо велики оптимисти уочи ове значајне утакмице", закључио је Берић.

Српска репрезентација путује у Мађарску u петак, а утакмица је на програму у суботу 13. септембра у 18 часова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво