Пораз Србије у Финској

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у гостима од Финске у квалификацијама за Европско првенство са 80:77 (13:22, 27:17, 21:20, 19:18). Србији је ово први пораз после две победе, док је Финцима ово први тријумф.

Најефикаснији у тиму Србије био је Ненад Крстић са 29 поена, док је Финце предводио Петери Копонен са 18 поена. Србија у среду игра против Бугарске у Београду.

Осим Крстића није било нападачки расположеног играча Србије.

Новица Величковић и Урош Трипковић постигли су по осам поена, док су Зоран Ерцег и Душан Кецман завршили са по седам.

Осим слабог напада, "орлови" су противнику у другом полувремену дозвољавали шут за три поена и имали слаб офанзивни скок, тако да је

Финска успела да преокрене вођство гостију и победи.

Домаћи тим успео је да поведе крајем првог полувремена и вођство је задржао и у другом. Србија је дуго покушавала да поврати предност из првог дела, али није успевала.

Права мала драма одиграла се у последња два минута. Миленко Тепић и Крстић успели су да изједначе на 72:72, да би после размењених кошева и неколико одбрана, Величковић искористио једно слободно бацање и довео Србију у вођство од 75:74.

Одмах у следећем нападу, на минут и 18 секунди пре краја, Копонен је постигао тројку за 77:75, да би после промашене тројке Величковића на линију пенала дошао Јука Матинен.

Он је промашио оба бацања и дао наду Србији, али је судија поновио други пенал, што је изазвало бурне протесте целог тима Србије.

Матинен је био сигуран у поновљеном покушају и донео својој екипи велика три поена предности.

Капитен Милош Вујанић промашио је покушај за три, да би Матинен бацањима донео 80:75 Финској. За преостало време, Крстић је успео да погоди испод коша.

Табела А групе:

Бугарска 3 3 0 260:219 6

Србија 3 2 1 249:204 5

Италија 4 1 3 296:307 5

Финска 3 1 2 228:255 4

Мађарска 3 1 2 199:247 4

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи