Србија убедљива против Мађарске

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Београду селекцију Мађарске са 94:60 (27:17, 17:15, 19:20, 31:8) и остварила другу победу у квалификацијама за Европско првенство 2009. године.

Улаз у Арену био је бесплатан, а организатори су после меча рекли да је утакмицу гледало 22.000 људи, док је још 6.000 остало испред хале.

Србија је у првом колу квалификација у Каљарију победила Италију, а у следећем колу, у суботу, састаје се са Финском.

"Орлови" су прву четвртину добили са 10 поена разлике и одржавали је до последње деонице. Србија је углавном имала предност под кошем, али било је видно да су играчи домаћег тима под утиском велике сале и бројне публике.  Србија је, као и у првом мечу, играла одлично одбрану и правила тако себи простор за напад. Мађарска је неколико пут прилазила на мање од 10 поена предности, највише захваљујући брзом центру Бадеру, као и шутевима Балажа Симона.

У последњој деоници "орлови" су искористили физичку надмоћ и добили ту четвртину са 31:8. Одлично је играо и млади центар Бобан Марјановић, који је побрао овације публике својим закуцавањима и рампама.

Плејмејкер Милош Теодосић такође је истакао публику у Арени. "Веома ми је драго што је дошло оволико публике. Знали смо да ће утакмица бити тешка, али смо искористили пад Мађара у последњој четвртини и направили разлику. Сутра нас чека тренинг, а онда пут у Финску", рекао је Теодосић.

Селектор Мађарске Лајош Месарош оценио је да је Србија била, једноставно, превише јака за његову екипу.  "Србија је предобра за нас. Држали смо се три четвртине, али смо у последњој пали. Такође, имали смо мало играча на клупи, јер су нам тројица високих отказали због повреда. Били смо слаби у рекету, а Срби прејаки", објаснио је Месарош.

Мађарски тренер истакао је да су амбиције његовог тима да остане у А дивизији и да зато следеће недеље чека важне мечеве, против Бугарске и Финске.

Плејмејкер Иштван Немет, који је играо у новосадској Војводини, на српском је новинарима пренео своје утиске.  "Много сам нервозан због игре у последњој четвртини. Добро смо се држали прве три, а онда смо з....... и играли глупо. Ово је реална разлика између српске и мађарске кошарке. Много сам нервозан", рекао је Немет.

Његова искрена опаска изазвала је симпатије новинара и један извештач му је скренуо пажњу да је ипак играо против Србије пред 22.000 играча. "Знам и хвала вам, али ми можемо боље", рекао је Немет.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи