Неш за тријумф Лејкерса

Можда је повратак Стива Неша било оно што је требало Лајкерсима да почну са победама. Ветеран НБА лиге тројком у продужетку донео победу тиму из Лос Анђелеса над Голден Стејтом. Леброн још једном маестралном партијом предводио Мајами до победе над Јутом. „Фењераши" НБА лиге, Вашингтон, Шарлот и Њу Орлеанс, без проблема поражени.

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) Лејкерси су јутрос као гости савладали Голден Стејт са 118:115 а победу им је, 17 секунди пре краја продужетка, донео Стив Неш који се после дужег одсуства због повреде вратио на терен.

Неш је, иначе, имао веома запажену ролу у овом мечу, а његов учинак од 12 поена и девет асистенција најбоље илуструје да је повреда због које је одсуствовао - прошлост.

Поред Нешта утакмицу је обележио и Коби Брајант са 34 коша, десет скокова и пет асистенција. Кошгетерским достигнућем против Голден Стејта Брајант је дошао до 400. утакмице у каријери у којој је постигао 30 или више поена. У пораженом тиму истакао се Џерет Џет са 29 кошева и 11 асистенција.

Мајами је уз нову маестралну партију Леброна Џејмса дошао до тријумфа над Јутом 105:89. Леброн је постигао 30 поена, док га је Вејд пратио са 21 поеном.

Сви „фењераши НБА лиге уписали су нове поразе. Вашингтон је десети пут изгубио на свом паркету, овога пута против Детроита са 87:96. Њу Орлеанс Хорнетси су такође пред својим навијачима изгубили од Индијане са 75:81. Денвер је без муке савладао очајне Шарлот Бобкетсе са 110:88.

Резултати утакмица НБА лиге:

Вашингтон - Детроит 87:96

Атланта - Чикаго 92:75

Мајами - Јута 105:89

Њу Орлеанс - Индијана 75:81

Хјустон - Мемфис 121:96

Милвоки - Кливленд 82:94

Денвер - Шарлот 110:88

Портланд - Финикс 96:93 и

Голден Стејт - Л.А. Лејкерс 115:118 (продужетак)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се