Барса преживела "Пионир"

Партизан јепоклекао у драматичној завршници против Барселоне после продужетка 68:67 (13:14, 12:16, 18:14, 15:14 - 10:9) али је још једном доказао да у Пиониру ниједна екипа не може да се нада "лаким" бодовима. Црно-белима је сада за пролаз у другу фазу такмичења потребно да савладају Бамберг са више од пет поена разлике.

22.55 - Барселона је ипак успела да "преживи пакао Пионира". Шпанци су били успешнија екипа у последњих пет минута (10:9), а црно-бели нису искористили напад за победу.

22.37 -  После 40 минута игре резултат је 58:58. Игра се продужетак. Барселона је добила и четврту четвртину 15:14.

22.10 - Барселона добија трећу деоницу 18:14 али Партизан и даље има предност 44:43.

21.38 - Партизан је добио и другу четвртину 16:12 па на полувреме одлази са предношћу 30:25. Црно-беле предводе Мусли са 8, Милосављевић и Гордић са по 6 поена. Код Барсе Џо Инглиш је постигао 9 поена.  

21.05 - Одлична прва четвртина за "црно-беле" који воде са 14:13.

20.45 - Почео дуел у препуном Пиониру. Евентуална победа над фаворизованом Барселоном отворила би "црно-белима" врата за пласман у топ 16 фазу.  

Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас у Београду од екипе Барселоне после продужетка са 68:67 (13:14, 12:16, 18:14, 15:14 - 10:9), у 9. колу Д групе Евролиге.

То је седми пораз првака Србије у досадашњем делу такмичења, али је остао у трци за пласман у Топ 16 фазу. Барселона је забележила девету победу заредом. У последњем колу Партизан гостује 13. децембра немачком Бамбергу.

Партизан у фантастичном амбијенту препуне дворане Пионир није успео да направи ново кошаркашко чудо, али за пожртвовану и борбену игру, као и за отпор који је пружио једином непораженом тиму ове сезоне, заслужује све похвале.

Барселона је оправдала улогу фаворита против младе екипе Партизана, која ће шансу за пласман у Топ 16 фазу морати да тражи у последњем колу против Бамберга у Немачкој.

Баш као у првом мечу кошаркаши цтно-белих били су надомак велике победе, али нису имали искуства да у драматичној завршници задају последњи ударац гостима из Каталоније.

Победа је за млади тим много значила на псхилошком плану, али не и резултатски, с озбиром на то да ће у последњем колу морати да тријумфује против Бамберга.

Београђанима су недостајали поени Бертанса и капитена Лучића, који је врло брзо ушао у проблем са личним грешкама. Лучић је водио велику борбу против Пита Мајкла, али је на крају убацио кључне поене када је Партизан јурио предност гостију.

Изабраници Душка Вујошевића су сјајном одбраном и серијом 10-0 почетком друге четвртине имали максималних плус 11 (24:13), али се Барселона, упркос лошем периоду и четвороминутном посту вратила у живот и до краја меча издржала све налете Партизана.

Одлучујући меч за пласаман у Топ 16 фазу Евролиге кошаркаши Партизана одиграће за седам дана у Бамбергу против истоименог немачког клуба.

Утакмица је одиграна у дворани Пионир пред 7.500 гледалаца, а судили су Роберт Лотермозер (Немачка), Јакуб Замојски (Пољска) и Анастасиос Пилоидис (Грчка).

ПАРТИЗАН: Милутинов, Вестерман 6, Гордић 6, Лучић 10, Милосављевић 14, Богдановић 2, Гагић 12, Мусли 12, Чакаревић, Гордон 3, Анђушић, Бертанс 2.

БАРСЕЛОНА: Сада 4, Уертас 5, Абринес, Наваро 10, Јасикевичијус 7, Тодоровић 1, Валас 7, Инглс 9, Рабаседа 5, Џаваји 8, Микел 8, Томић 4.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво