Читај ми!

Звезда наставља да побеђује

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду Широки са 69:57 (20:15, 13:15, 19:14, 17:13) у утакмици 11. кола регионалне Јадранске лиге. Звезди је ово била 10. узастопна победа у свим такмичењима, а шеста у регионалној лиги.

Црвено-бели су потврдили одличну форму и забележили 10. узастопну победу у свим такмичењима ове сезоне. Ношени подршком са трибина, изабраници тренера Владе Вукоичића играли су сигурно и без већих проблема диктирали одговарајући темпо, па су заслужено остварили седми тријумф у досадашњем делу регионалног такмичења. Широки је на гостовању у Пиониру претрпео седми пораз.

Најзаслужнији за тријумф Звезде био је Елтон Браун са 12 поена и пет скокова, док је Борис Савовић убацио 11, а Рашко Катић и Вук Радивојевић додали су по седам. У екипи Широког најефикаснији био је Дарко Планинић са 22 поена и девет скокова, а Марко Шутало додао је 18 кошева.

Звезда је од почетка дуела контролисала меч, иако су се гости, након серије грешака на обе стране, у завршници друге четвртине приближи на минус три, али је клуб са Малог Калемегдана серијом од 11:4 у трећој четвртини успео да се одлепи на плус осам и уз сигурну игру у последњем периоду дође до десете победе.

Звезда је након 11 кола Јадранске лиге на трећем месту и има седам победа и четири пораза, док Широки има учинак од четири победе и седам пораза.

Вукоичић: Лоша концентрација и игра у нападу

"Одиграли смо солидну одбрану с обзиром на то да се провлачи теза да је играмо иначе слабо. Ипак, нисам задовољан концентрацијом играча и игром у нападу. Требало је да дамо много више транзиционих, такозваних лаких поена", рекао је Вукоичић.

Звезда је у утакмици против Широког забележила 10. узастопну победу, рачунајући Јадранску лигу и Еврокуп.

"Важно је да се добија, да се држи позитиван скор у лиги и да се полако приближавамо тимовима који су у самом врху табеле", истакао је Вукоичић.

Бек Звезде Бранко Лазић постигао је против Широког три поена, имао четири скока и две украдене лопте, уз индекс корисности девет.

"Остварили смо важну победу. Мало смо мекше играли у првом полувремену, што због умора, што због неких других ствари, али смо у другом појачали одбрану и стекли предност коју смо држали до самог краја утакмице", казао је Лазић.

Тренер Широког Иван Велић рекао је да његова екипа није имала муниције да парира београдском клубу.

"Звезда је заслужено победила. Ми нисмо могли да им наметнемо свој ритам и стил игре јер немамо муниције за то. Дошли смо да парирамо у транзицији и скоку у нападу, али смо у другом полувремену управо због тога пали. Звезда је отишла на 10 разлике, што је као тако искусна екипа успела да задржи", рекао је Велић.

Звезда ће у среду гостовати француском Орлеану у петом колу Групе Х Еврокупа, док ће у суботу у 12. колу Јадранске лиге играти против Будућности у Подгорици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво