Читај ми!

Вукоичић тренер Звезде

Председништво Кошаркашког клуба Црвена звезда одлучило је да Влада Вукоичић замени Миливоја Лазића на месту тренера, саопштили су црвено-бели. Вукоичић је потписао трогодишњи уговор и већ је почео да ради са екипом.

Руководство Звезде се на овакав потез определило после два пораза на старту регионалне Јадранске лиге, од Сплита (87:81) и Задра (98:81).

"Свестан сам где долазим и на које место. Врло добро знам шта се очекује од тренера у Црвеној звезди. То представља комбинацију изазова у такмичењу са противницима, али и са самим собом. Жеља свих тренера је да буду на нивоу на коме је Звезда, зато је велика част и привилегија бити њен тренер", рекао је Вукоичић.

Он је додао да је у овом тренутки најважније да у што краћем року упозна играче и уради све како би се екипа пробудила.

"Главни приоритет нам је да победимо у следећој утакмици и да радимо на одређеним корекцијама. Свима треба да буде јасно да амбиције Црвене звезде остају непромењене. То је свакако изазов који ствара притисак. Што је изазов већи и притсак је сразмеран тој величини, али то аутоматски значи да је позиција клуба, самим тим и тренера већа. Идемо корак по корак, да прво сагледамо са чиме све располажемо, а прва следећа утакмица нам је најважнија", закључио је Вукочић.

Вукоичић је рођен 2. јуна 1973. године у Београду, а тренерским послом почео је да се бави 1994. у ФМП-у из Железника где је водио све млађе селекције.

За првог тренера сениорског тима ФМП-а изабран је 2005. године, а са пантерима је освојио шампионски прстен Јадранске лиге 2006. и трофеј у Купу Радивоја Кораћа 2007. године.

Осим ФМП-а Вукоичић је као тренер радио у Хемофарму, белгијском Остендеу, сарајевској Босни и последњих година у Мега Визури.

Нови тренер Звезде има и богато репрезентативно искуство. Пре девет година био је у стручном штабу универзитетске селекције која је на Универзијади у Даегуу освојила златну медаљу, као и помоћник Драгана Шакоте на Светском првенству у Јапану 2006.

Годину дана касније је као тренер младе репрезентације освојио златну медаљу на Европском првенству у Горици.

Вукоичић је овог лета био помоћник селектору Душану Ивковићу током квалификација за Ервопско првенство у Словенији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво