Читај ми!

Јуниори прваци света у баскету

Српски баскеташи доминирају светом. Јуниорска репрезентације Србије славила је у финалу Светског првенства против репрезентације Сједињених Држава. Меч је добијен у више него узбудљивој завршници, а злато Србији донели су: Михајло Андрић, Лука Анђушић, Милош Јанковић и Раде Загорац.

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије у баскету "три на три" освојила је данас титулу првака света, пошто је у финалу шампионата у Мадриду савладала селекцију САД са 21:20, после продужетка.

Титулу су освојили Михајло Андрић, Лука Анђушић, Милош Јанковић и Раде Загорац, предвођени селектором Ђорђем Аџићем.

У невероватно узбудљивом финалном мечу, млади тим Србије је два минута пре краја имао предност 16:12, али су Американци успели да изједначе на 19:19 и изборе се за продужетак.

Американци су повели са 20:19, али је Андрић у следећем нападу погодио "тројку", што се, наравно, рачуна као два поена, чиме је донео неописиво славље српском тиму.

Наши момци на укупно 10 утакмица на такмичењу у шпанском Алкобендасу нису доживели ниједан пораз.

Србија је шампион света и у сениорској конкуренцији, јер је пре месец дана освојила шампионат одигран у Атини.

Баскет "три на три" требало би да се нађе у програму наредних Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. године.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво