Кадети Србије победили Грке и пласирали се у други круг ЕП

У последњем трећем колу А групе кошаркашког првенства Европе за кадете у Италији репрезентација Србије је победила селекцију Грчке са 77:73 (19:22, 21:18, 17:18, 20:15) и пласирала се за даље такмичење освојивши друго место у групи.

Победник групе је Чешка, трећа је Грчка, а Италија завршава такмичење.

Наша репрезентација у наставку првенства преноси победу и пораз, а у новоформираној групи састаће се са Шпанијом, Литванијом и Украјином.

Србија: Младенови16, Вујошевић, Цветковић 13, Петковић, Сићевић, Игрутиновић 20, Раденковић, Силађи 7, Бешовић, Дреновац 11, Настић 2, Ђуми 8.

Грчка: Караискос, Грипсиос 2, Терпос 15, Антонакис 13, Маврогијанис 22, Папулиас 2, Цалкизис, Тагарис, Моценигос 4, Марагкос, Крисикопулос 10.

Наши кадети су до победе против вршњака из Грчке дошли у узбудљивој завршници, иако су ривали у 33. минуту водили са девет поена разлике (66:57), а четири и по минута пре краја било је 71:63.

У наредна три минута Србија прави серију од 9:0 поенима Игрутиновића и Дреновца и минут и по пре краја долази до минималне предности (72:71). Уследили су поени Терпоса за последње вођство Грчке (73:72), али су Игрутиновић поеном из игре, и Цветковић са три погођена слободна бацања из четири покушаја, донели Србији победу.

Селектор Драган Вашчанин био је задовољан оним што су данас приказали његови изабраници.

"После јучерашњег слабог нападачког дана против Чешке, знали смо да ће Грци форсирати зонску одбрану. Ми смо се припремили на такву тактику противника и на крају је све испало како треба, иако смо повремено били слабији у одбрани, а Грци шутирали добро за три поена. Истакли су се Младеновић, Игрутиновић, Дреновац и Цветковић", рекао је Вашчанин.

У понедељак је на Европском првенству слободан дан, а такмичење се наставља у уторак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се