Вујошевић: Талентована генерација

Душко Вујошевић изјавио да је актуелна екипа црно-белих по талнту у рангу генерације коју је предводио Владе Дивац. Премијер Србије Ивица Дачић обећао помоћ кошаркашима и ватерполистима Партизана. Није било "случаја Миљеновић", који је са Бешовићем био прекобројан у екипи.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да га садашњи тим црно-белих по таленту подсећа на генерацију коју је крајем осамдесетих година прошлог века предводио Владе Дивац.

"Верујем у овај тим, доста играча нема ни личну карту, али поседује велики таленат. Тим је конципиран тако да једног дана кроз напоран рад, тренинге и утакмице постану велики играчи. По таленту су у рангу генерације коју је предводио Дивац", рекао је Вујошевић новинарима на традиционалном дружењу уочи старта Евролиге.

Он је изразио наду да ће подмлађени тим црно-белих наставити да осваја трофеје и буде равноправан учесник Евролиге.

"Без ризика нема успеха. Овом тиму потребан је мир, свесни смо да се рад и резултат у спорту не поклапају, али надам се да ће и ова сезона бити трофејна. Партизан може да има или велики тим или тим који ће то тек постати и зато смо се одлучили да доведемо играче који немају лимит", истакао је Вујошевић.

Тренер црно-белих додао је да клуб заслужује знатно већи буџет од садашњих два и по милиона евра.

"С обзиром на то шта је Партизан до сада урадио заслужује много више и очекујемо да држава препозна да смо годинама на првом месту и да дајемо највише репрезентативаца. Добра ствар за српску кошарку је стварање јаке Звезде и Радничког, али не могу да схватим да се поједини политичари понашају према својим афинитетима и као да дају своје паре. Држава мора да има одређене критеријуме и механизме у распореду средстава, ипак смо ми овом граду обезбедили кошаркашке празнике и пуне дворане", поручио је он.

Вујошевић је открио да је делегација Спортског друштва Партизан, на чијем је он челу, посетила премијера Ивицу Дачића и да им је обећана помоћ за ватерполо и кошаркашки клуб.

За крај, Вујошевић је прокоментарисао раскид уговора са Немањом Бешовићем и Ненадом Миљеновићем.

"Мислим да су Мусли, Гагић и Милутинов талентованији од Бешовића, можда грешим, али време ће показати. Не видим због чега су медији толико забринути, као да је реч о Џордану. Ни он, ни Миљеновић нису били међу 12 и искористили су могућност да изађу из клуба. Могу да кажем да није било 'случаја Миљеновић', он се господски понео и желим му пуно среће", рекао је Вујошевић.

Нови капитен кошаркаша Партизана Владимир Лучић свестан је нове улоге у тиму и одговорности које она носи.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић одлучио је да након одласка Петра Божића и Душана Кецмана, капитенску траку у подмладјеном саставу понесе млади репрезентативац Србије.

"Велика је част носити капитенску траку у клубу као што је Партизан. То је додатна одговорност за мене, јер морам да будем пример младјим играчима како на терену, тако и ван њега. Свестан сам одговорности коју носи та улога и спреман сам да понесем терет", рекао је Лучић новинарима у Пиониру.

Лучић се овог лета повредио у дресу А селекције Србије у квалификацијама за Европско првенство, али се успешно опоравио и прошле недеље почео је да тренира.

"Физички се осећам добро, праволинијски трчим и за недељу дана би требало да почнем да тренирам са екипом. Имамо највеће амбиције у свим такмичењима и млади тим не сме да буде алиби за евентуалне неуспехе. Тренутно морамо да радимо више од осталих и шансу тражимо у брзој и фижички јакој кошарци", закључио је Лучић.

Француз Лео Вестерман био је одушевљен атмосфером на промоцији тима црно-белих на Калемегдану и да једва чека да осети такав амбијент у дворани Пионир.

"Било је заиста "лудо", једва чекам да видим навијаче на утакмицама. Чуо сам да праве сјајну атмосферу. Када сам долазио знао сам да ме у Србији чека напоран рад, али то је једини начин да млади играч напредује. Партизан је познат по томе и сви у Француској знају да се ради о једном од најбољих клубова у Европ", рекао је Вестерман.

Вестермен има 20 година и летос је као један од најталентованијих плејмејкера у Европи стигао у Партизан и потписао трогодишњи уговор.

Партизан ће ове сезоне играти у Д групи Евролиге заједно са екипама Барселоне, Бешикташа, Бросе Баскета, ЦСКА и Лијетувос Ритаса.

Први меч у елитном такмичењу црно-бели играју 12. октобра против Бешикташа у Истанбулу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво