Читај ми!

Видићево "збогом" репрезентацији

Немања Видић дефинитивно се опростио од националног тима. "Основни разлог за такву одлуку јесте што се већ дуже време, а нарочито у светлу последњих догађаја, у медијима критикује мој однос према националном тиму", навео је Видић. Немањи су отворена врата ако се предомисли, истакао је ФСС.

Капитен фудбалера Манчестер јунајтеда Немања Видић саопштио је да се "тешка срца" дефинитивно повлачи из репрезентације Србије.

"Основни разлог за такву одлуку јесте што се већ дуже време, а нарочито у светлу последњих догађаја, у медијима, а самим тим и у јавности, критикује мој однос према националном тиму, иако сам за репрезентацију играо и повређен, некада и мимо воље људи из клуба", наводи се у Видићевом саопштењу на сајту Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Српски фудбалер истакао је да тим потезом жели да заштити репрезентацију и себе од "кулоарских прича", као и да неће да то оптерети наредне генерације играча.

"Дугујем захвалност навијачима, свим селекторима и тренерима, као и саиграчима са којима сам сарађивао претходних 10 година, док сам играо за национални тим", навео је Видић.

Он је додао и да ће следећа генерација репрезентативаца знати да обрадује нацију, као и да ће свим срцем навијати за тај тим.

Видић је за националном тиму дебитовао 12. октобра 2002. године у Напуљу против Италије (1:1). Укупно је одиграо 56 утакмица и постигао два поготка.

Одлуку о повлачењу најавио је почетком месеца после пораза од Словеније (1:0), који је за Србију значио и крај квалификација за Европско првенство. Њему је на том мечу у Марибору голман домаћина Самир Хандановић одбранио пенал.

Фудбалски савез Србије захвалан je Немањи Видићу на свему што је урадио за национални тим и додају да је добродошао назад ако промени одлуку о повлачењу.

"Својим понашањем, играма, залагањем и односу ка дресу репрезентације Немања Видић је заслужио и речи хвале и посебно место у историји овог спорта наше земље. Поштујући његову одлуку, желимо да нагласимо да врата националног тима за Видића нису затворена и била би нам изузетна част и задовољство да у одређеном тренутку, када се и ако за то стекну услови, поново постане члан најбоље репрезентације", истиче се у саопштењу ФСС.

Уколико до тога и не дође, ФСС наводи да ће се Видићу, који је задужио све у српском фудбалу, одужити на адекватан начин.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво