Кажњен због расизма

Навијач Лидса коме је отац пореклом Пакистанац, а мајка Енглескиња, кажњен је трогодишњом забраном одласка на утакмице, јер је на мечу против Манлчестер Јунајтеда пре месец дана, на расној основи вређао тамнопутог навијача "ђавола".

Утакмица Карлинг купа између домаћег Лидса и Манечстер Јунајтеда прошлог месеца остала је упамћена по морбидном међусобном вређању навијача оба тима.

Присталице Лидса су у својим песмама славиле смрт фудбалера Манчестера који су трагично настрадали у авионској несрећи у Минхену 1958. године, док су им "ђаволи" узвратили слављењем смрти двојице Лидсових навијача који су убијени у Истанбулу на утакмици против Галатасараја.

Ипак, то нису биле једине увреде на том мечу. Навијач Лидса, 22-годишњи Надим Мос кажњен је трогодишњом забраном уласка на стадион и новчаном казном због расног вређања противничког навијача.

Невероватно звучи чињеница да Мос, који је вређао тамнопутог навијача Манчестера, долази из мешовите породице у којој је отац пореклом Пакистанац, док је мајка Енглескиња.

Правна заступница кажњеног навијача Кара Фирт рекла је да, и поред вређања на расној основи Мос није расиста.

"Иако је његово скандирање очигледно расистичко, Мос није расиста. Он разуме да је својим увредама повредио другу особу", рекла је Фиртова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво