Читај ми!

У сусрет Шкендији

Скоро све је познато пред дуел квалификација за Лигу шампиона између Партизана и Шкендије. Ипак, поред питања да ли ће Едуардо наступити за "црно-беле" и даље постоји дилема да ли ће и поред забране, меч српског и македонског шампиона протећи без гостујућих навијача.

До дуго најављиваног меча између Партизана и Шкендије остало је још два дана. Дуел другог кола квалификација Лиге шампиона који је већ изазвао много контраверзи почеће на Партизановом стадиону, а завршиће се у Скопљу.

После доста перипетија које су пратиле дуел, изгледа да су остале нерешене још само две дилеме. Прва је да ли ће ново појачање "црно-белих" Едуардо бити у тиму за овај меч, и да ли ће навијачи оба клуба заиста избећи одлазак на гостовања.

Проблеми са Едуардом појавили су се после кашњења Партизана да уплати прву рату обештећења за овог играча. Ово је проузроковало да његов доскорашњи клуб Сао Каетано не пошаље сертификат без којег фудбалер не може да се региструје за наступе на европској сцени.

Последњи рок за пријаву играча истиче сутра у 20.44. Иако је Партизан у међувремену уплатио прву рату, још је неизвесно да ли ће Едуардо до тог рока проћи регистрацију.

Иначе, тај наизглед безазлен неспоразум између бразилског клуба и српског шампиона изазвао је и варнице у Хумској. Тренер Станојевић и нови спортски директор Младен Крстајић били су незадовољни новонасталом ситуацијом, па су разменили, не баш нежне, речи са председником клуба Драганом Ђурићем и генералним секретаром Дарком Грубором.

Коначан закључак је да је и без Едуарда екипа Партизан апсолутни фаворит у предстојећем двомечу.

Овде се онда долази до другог, наизглед решеног проблема. После састанка представника два клуба и македонске и српске полиције, одлучено је да се оба меча одиграју без присуства гостујућих навијача.

Имајући у виду да најверније навијаче Шкендије, популарне Балисте, чине албански националисти, јасно је да би сукоби били неизбежни.

Занимљиво је да је према изјавама представника Шкендије, овај клуб био за то да се гостујућим навијачима дозволи да присуствују утакмици.

Одлука о навијачима можда јесте донета, али питање је шта ће бити у случају да се навијачи и поред забране, ипак, појаве на стадиону.

Забрану је посебно тешко извести у Скопљу, јер је познато да навијачи Партизану у том граду, као и целој Македонији, имају велики број присталица. Да ли ће бити гостујућих навијача на двомечу изгледа да ће бити познато тек кад утакмица почне.

У крајњем случају, постоје и велики број Македонаца који не воле Шкендију, и који ће подржавати српски клуб. Уколико неки од њих буду на трибинама, створиће се прилично незгодна ситуација.

Осим ова два проблема претходно су решене многе друге дилеме. Прво је било питање да ли ће Шкенија моћи да игра на свом стадиону у Тетову. Ова дилема је најбрже решена, јер је јасно да стадион у том граду не испуњава услове Уефе за овај меч.

У једном тренутку због спора око регистрације играча постојала је опасност да македонски шампион одустане од квалификација за Лигу шампиона. Ипак, и овај спор је брзо решен.

Тешко да се дуел између Партизана и Шкендије може назвати историјским дуелом, али сигурно је да ће сусрет македонског и српског шампиона, због свега најављиваног, бити један од најзанимљивијих у овом делу квалификација за елитно такмичење.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво