Земан: Не можемо преко ноћи у Европу

Тренер фудбалера Црвене звезде Здењек Земан поновио је данас да је задовољан начином на који је екипа одрадила припреме у Словенији. Aли је истакао да београдски клуб још није тим који може да прави значајније резултате у Европи.

Вољом жреба, црвено-бели ће прву европску утакмицу у новој сезони одиграти 14. августа у Никозји против кипарског шампиона Апоела у другом колу квалификација за Уефа куп. Реванш на Маракани биће одигран 28. августа.

"Не можемо да се преко ноћи вратимо у Европу, али ту смо да изађемо на прави пут...Доста смо радили, неки играчи су брже, а неки спорије схватали шта се од њих очекује, али сам у глобалу задовољан припремама", рекао је Земан на конференцији за новинаре.

Земан се осврнуо и на недостатке у свом тиму.

"Када нападамо, морамо да постижемо голове, а ми нисмо довољно конкретни. Када се бранимо, морамо и да се одбранимо, а не да примамо голове", рекао је Земан.

"Црвено-бели", по општем утиску, тренутно имају слабији тим него прошле сезоне пошто су неки играчи напустили екипу, а велика појачања су за сада изостала. Тренера Звезде, ипак, та чињеница не брине правише.

"У сваком тиму недостаје понеки играч. Ми, ипак, имамо 26 фудбалера на располагању и морамо да се потрудимо да их максимално искористимо. Времена за трансфере има док прелазни рок траје, а ми смо у Купу Уефа оставили и једно празно место за евентуално појачање", казао је.

Земан је, такође, новинарима замерио на начину на који су писали о Звезди током припрема у Словенији. Пре свега због његове наводне свађе са председником клуба Топлицом Спасојевићем и интервјуа пренетог из чешких медија у коме је тренер Звезде наводно изјавио да у тиму није остало ништа од шампионске генерације из 1991. године.

"Неке ствари нису ишле добро, али и даље имам велику жељу да наставимо сарадњу, наравно уз међусобно поштовање. Доста се нагађа и спекулише, а то није добро", казао је Земан.  "Није тачно да сам се свађао са председником Спасојевићем. Интервју за чешке медије сам дао, али је он био базиран на причи о репрезентацији Чешке, а о Звезди смо мало говорили. Све што сам рекао је да је Звезда велики клуб који треба да се у Европу врати на велика врата и да сам ту да помогнем колико могу", додао је.

Земан је навео и да ће са Спасојевићем тек одлучити о статусу Огњена Коромана, који је због недисциплине кажњен у Словенији. Новинари су остали без одговора и на питање да ли ће Алехандро Сегундо Кастиљо остати у Београду.

"Јасно је да је Короман погрешио у Словеније и да треба да сноси последице, али још нисмо одлучили о њему...Кастиљо је добар играч, прошле сезоне је био главна карика у тиму, сигурно би то био и ове, али одлука није на мени", рекао је Земан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара