Читај ми!

Принц срушио Звезду

Голом Прица Тејга у 62. минуту, Партизан славио у 140. "вечитом дербију". Звезда била боља у првом, Партизан у другом полувремену. Црно-бели сада поново имају три бода више од вечитог ривала и шест кола пре краја шампионата, близу су нове, четврте узастопне титуле. Партизан - Црвена звезда 1:0.

Принц Тејго поново је био погубан по црвено-беле. Репрезентативац Гане, голом у 62. минуту, донео је победу Партизану, која их је приближила освајању нове титуле првака Србије. Као и у два меча полуфинала Купа, Звезда је имала своје прилике, али захваљујући непрецизности нападача, али и одличним интервенцијама Стојковића, мрежа црно-белих остала је нетакнута.

А све би, вероватно, било другачије да је Звезда повела на самом почетку меча, када је неспретном интервенцијом, Младен Крстајић погодио пречку Стојковићевог гола.

Звезда је наставила са нападима, Партизан је деловао незаинтересовано. Саша Илић је повређен, у игру мора Немања Томић, док са друге стране, такође због повреде, уместо Евандра улази Александар Јевтић.

Управо је млади нападач црвено-белих имао одличну прилику за гол. Са десне стране центрирао је Нинков, лопта стиже до Јевтића, који са друге стативе шутира високо преко гола.

Буди се и Партизан. Принц Тејго је веома расположен за игру, док је Ивица Илиев правио велике проблеме дефанзивцима Црвене звезде. После акције Бабовића, Тејго шутира ка голу Бајковића, али преко гола.

Нову прилику има репрезентативац Гане. Илијев је одлично прошао по левој страни, Тејго био бржи и спретнији од Микића, али је Бајковић одлично рефлексно интервенисао и зауставио лопту на гол-линији.

Ипак, најбољу прилику у првом делу има Звезда. Калуђеровић је избегао офсајд-замку Партизанове одбране, излази сам пред Стојковића, који феноменално интервенише ногом и успева да сачува мрежу домаће екипе.

На полувреме се одлази без голова, али су обе екипе показале да су у одличној форми.

Друго полувреме креће као и прво, благом иницијативом црвено-белих, који су на овој утакмици били ускраћени подршке најватренијих навијача, који су дерби бојкотовали због Велике суботе.

Ипак, у јеку напада гостију, Партизан долази до предности. Томић и Илиев су комбиновали по десној страни, лопта стиже до Бабовића, који је неспретно шутира, али право до Принца Тејга, који је прибран и погађа мрежу поред немоћног Бајковића.

Велику славље на стадиону Партизана, а нарочито на клупи црно-белих, поред које је Александар Станојевић врло емотивно пратио цео ток меча.

Звезда је шокирана, то се види по игри, а Партизан покушава то да искористи. Илиев и Томић по левој страни праве велике проблеме Нинкову и Борхи, док се Тејго надмудривао са Лијем Адијем, дефанзивцем црвено-белих и колегом из репрезентације Гане.

Просинечки у игру уводи и искусног Огњена Коромана, али Звезда не може да направи озбиљнију прилику за гол. Са друге стране, Партизан прети из контранапада, а искусни везни ред црно-белих покушава да задржи време што је више могуће.

Звезда поново преузима иницијативу, али напади црвено-белих делују јалово, време полако истиче и Партизан је забележио нову победу у „вечитим дербијима" и, што је много важније, успева да се одлепи од ривала на три бода.

Био је то први првенствени пораз Роберта Просинечког на клупи Звезде и велика победа за Александра Станојевића, који је на најбољем путу да одбрани титулу освојену прошле године.

Меч је одлично водио Слободан Веселиновић, али је успео да покаже чак десет жутих картона играчима обе екипе.

Број коментара 167

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво