Преокрет на Маракани

Србија је савладала Северну Ирску са 2:1 и остала у игри за пласман на Европско првенство. Десетак минута боље игре "орлова" било је довољно за победу над незгодним Ирцима. Гости на полувремену водили, преокрет омогућили Пантелић и Тошић. Слаба игра Србије пред празним трибинама стадиона Црвене звезде.

Пред сабласно празним трибинама стадиона Црвене звезде, Србија се дуго мучила са гостима из Северне Ирске. Гости показали да су тежак ривал, ипак, „орлови" у другом полувремену стигли до победе.

Први део меча протекао је у слабој игри Србије. Гости су пре меча најављивали да су у Београд дошли по три бода, па су у складу са тим и играли. Велике проблеме имала је одбрана Србије са ирским везним играчима који су из другог плана угрожавали гол голмана Бркића.

Србија је меч почела са једним нападачем, Марком Пантелићем који се вратио у репрезентацију, после паузе. Ипак, Пантелић је деловао доста изоловано, иако смо играли са офанзивним везним редом, бар на папиру.

Адем Љајић требало је да буде креативни играч који ће створити прилику Пантелићу, Красићу и Тошићу, али се млади играч Фјорентине није најбоље снашао на терену.

Ирци су користили контранападе, како би угрозили одбрану Србије, али највећа претња по гол Бркића били су прекиди Северне Ирске. После једног слободног ударца, гости су и стигли до предности.

Играо се 41. минут меча, када је Брант извео слободан ударац и пронашао Меколија, који није имао већих проблема да главом лобује истрчалог Жељка Бркића. Велика радост за групу навијача Северне Ирске, која је посматрала меч на Маракани и пружала лепу подршку свом тиму.

Игра из првог полувремена сигурно није могла да задовољи селектора Владимира Петровића. На полувремену, у свлачионици остају Љајић и Милијаш, док су прилику добили Нинковић и Јовановић.

Чини се да је поменути двојац унео прилично живости у игру „орлова", иако су напади Србије деловали неорганизовано. Ирци су се у другом делу затворили и покушали да сачувају предност из првог полувремена.

Ипак, период од 65. до 75. минута, Србија је искористила за озбиљније нападе на гол Северне Ирске, на којем је дебитовао Ли Камп. Труд је уродио плодом.

Прво је Пантелић искористио лепу акцију „орлова" и асистенцију Милана Јовановића и затресао мрежу Ираца и тако на најбољи начин обележио свој повратак у репрезентацију Србије.

Јовановић је већ у следећем минуту могао да донесе предност Србији, али се није најбоље снашао у врло изгледној ситуацији. Све је то надокнадио Зоран Тошић у 74. минуту меча.

Нападач ЦСКА из Москве одлично се снашао у казненом простору Ираца и одличним ударцем затресао мрежу немоћног Кампа. Србија води са 2:1 и користи чињеницу да су Ирци много затвореније одиграли друго полувреме.

До краја меча није било већих узбуђења. „Орлови" су мирно привели меч крају и донели прву победу у такмичарским мечевима, од када је селектор Владимир Петровић Пижон. Истовремено, Србија остаје у игри за пласман на Европско првенство.

Лоша вест са овог меча је да за четири дана, на утакмици против Естоније, Петровић неће моћи да рачуна на капитена Станковића и Милоша Красића, који су данас зарадили парне жуте картоне.

Број коментара 203

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво