Дебитују Шаранов и Илић

Голман Бојан Шаранов и нападач Војводине Брана Илић дебитанти у саставу за мечеве против Северне Ирске и Естоније, у квалификацијама за Европско првенство 2012. године, одлучио селектор Владимир Петровић.

Осим њих, у први тим су се после дуже паузе вратили Марко Пантелић, Адем Љајић и Миралем Сулејмани.

На списку позваних налази се и Немања Видић, који има проблема због повреде.  Србија против Северне Ирске игра 25. марта у Београду, а против Естоније 29. марта у Талину.

Владимир Петровић изјавио је да су ове утакмице прави тренутак за наш државни тим да покаже снагу. Он је подсетио да се наша селекција налази у деликатној ситуацији пошто мора да побеђује уколико жели да сачува шансе за пласман на шампионат у Пољској и Украјини.

"Прошло је пет месеци од последње такмичарске утакмице, а у међувремену смо одиграли пријатељске мечеве против Бугарске и Израела. Из тих утакмица смо изашли као победници и баш на томе градим оптимизам", рекао је Петровић на конференцији за новинаре у просторијама Агробанке у Београду.

Петровић је веома задовољан што ће се наша репрезентација први пут окупити у новоизграђеној "Кући фудбала" у Старој Пазови.

"Управо зато сам и позвао 27 играча јер ми је жеља да тренирамо на најбољи могући начин. Осим тога, имамо неколико фудбалера са по једним жутим картоном, а неки су повређени као што је случај са Николом Жигићем и Немањом Видићем. Обојица сигурно долазе на окупљање репрезентације, а да ли ће играти зависи од стања њихових повреда", рекао је Петровић.

Он је после одлуке Данка Лазовића да се опрости од репрезентације рекао да "није у сукобу са њим".

"Видећемо да ли је та одлука дефинитивна. Он је млад момак и ја се надам да ће се предомислити", истакао је Петровић.

Селектор "белих орлова" је напоменуо да је Милана Јовановића вратио у тим због његовог искуства и да Гојко Качар није на списку јер тек треба да одлучи на којој ће позицији да игра.

Фудбалска репрезентација Србије окупиће се у 21. марта у Старој Пазови.

На списку се налазе следећи играчи:

Голмани: Јоргачевић, Жељко Бркић, Бојан Шаранов.

Одбрана: Бранислав Ивановић, Павле Нинков, Ненад Томовић, Милан Бишевац, Немања Видић, Невен Суботић, Слободан Рајковић, Александар Коларов, Иван Обрадовић.

Средина: Дејан Станковић, Ненад Милијаш, Здравко Кузмановић, Радосав Петровић, Весељко Тривуновић, Милош Нинковић, Милош Красић, Марко Милић, Зоран Тошић, Адем Љајић и Миларем Сулејмани.

Напад: Марко Пантелић, Никола Жигић, Милан Јовановић и Брана Илић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи