Ускоро Балканска лига

Вежите се, полећемо! Дуго најављивано регионално такмичење почиње на јесен. Ново такмичење предвиђено само за клубове са средине табеле. Лига затворена за Звезду, Партизан, Динамо и Хајдук и остале најпопуларније клубове региона. ФСС није упознат са формирањем Балканске лиге.

Иако се о регионалном фудбалском такмичењу одавно спекулише, нова лига ће, изгледа, почети брже него што се било ко надао.

Како пише Спортски журнал, регионална мрежа "Фудбал против расизма у Европи", представила је пројекат Балканске лиге, који би уз учешће 22 клуба требало да почне на јесен.

То такмичење не би било само на нивоу бивше Југославије, већ би у њему учествовали клубови из 11 балканских земаља. 

Ипак, ту не би било места за велику четворку бивше државе, Звезду, Партизан, Динамо и Хајдук, као ни за остале најбоље клубове у националним шампионатима.

Председник Балканфера, Нелко Нелковски, рекао је да је циљ новог такмичења развој спорта и да ће у њему учествовати клубови средине табеле домаћих првенстава.

"Балканска лига и првенство је поуздана формула за развој спорта, али у њој неће учествовати Партизан, Црвена звезда, Динамо, Хајдук и остали најбољи клубови из региона, већ клубови, који су на средини табеле. Национална првенства су слаба, због чега већина клубова, осим Партизана, испада у првом или другом колу европских такмичења", рекао је Нелковски за Спортски журнал.

Предвиђено је да се, осим прве балканске лиге формира и нижи ниво такмичења, који би био подељен на источни, западни, северни и јужни регион, где би се такмичило по три клуба из других лига.

За клубове који освоје прва три места, предвиђене су и новчане награде, док би према речима организатора новог такмичења, материјалну корист имали сви учесници.

Тим планом предвиђено је и оснивање регионалне репрезентације, која би играла утакмице против осталих региона Европе и света.

Занимљиво је да Фудбалски савез Србије није упознат са формирањем новог такмичења. Из Савеза је наглашено да ниједан српски клуб не може да игра ни пријатељску утакмцу ван земље, а да претходно не добије дозволу.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво