Станковић и Рајевац најбољи

Фудбалер Интера, и капитен репрезентације Србије, Дејан Станковић, проглашен је за најбољег фудбалера, а доскорашњи селектор Гане, Милован Рајевац, за најбољег тренера у 2010. години. Њима је на свечаности у Хајату уручена награда, "Златна лопта".

Капитен репрезентације Србије Дејан Станковић примио је у Београду "Златну лопту" за најбољег фудбалера земље у 2010. години, док је то признање у конкуренцији тренера уручено Миловану Рајевцу.

Српски интернационалац, Дејан Станковић, који је ове године са Интером освојио чак пет трофеја сагласан је да је ово било веома успешна година за њега.

"Нема лепшег начина да се заврши овако феноменална година, која је заиста била лепа, богата. Не би била таква да није било саиграча из Интера и у репрезентацији Србије", рекао Станковић.

Деки је постао клупски првак Европе, света, Италије, а у тој земљи освојио је и национални Куп и Суперкуп. И поред свих успеха, капитен "орлова" не може да прежали пораз од Аустралије на Мундијалу.

"Можда би сада све било другачије да смо у оној утакмици са Аустралијом постигли гол у првом полувремену у коме је требало да дамо три", рекао је Станковић.

Када су у питању квалификације за Европско првенство 2012. године, и поред лошег старта, Станковић сматра да Србије може да се пласира на такмичење.

"Надам се да ћемо направити... нећу да кажем мало чудо... али надам се да ћемо у ових последњих шест утакмица квалификација, у ових шест финала, успети да се дигнемо и стигнемо до Европског првенства. Ако у томе успемо, бићемо много јачи тамо", нагласио је Станковић.

Мундијал је био много успешнији за Рајевца, који је Гану предводио до четвртфинала.

"Изузетно сам поносан, посебно због ове награде, мени најдраже, јер долази из моје куће, а у њу је уткано мојих 38 година рада, тренинзи, победе и порази из којих сам учио", рекао је Рајевац, који је раније овог месеца добио и признање за најбољег тренера у Африци.

Нови тренер саудијског Ал Ахлија поносан је на резултате са Ганом на Мундијалу.

"Били смо понос Африке... Мало среће нам је недостајало и за полуфинале", нагласио је Рајевац.

Задовољан избором лауреата био је и Драган Џајић, званично најбољи српски фудбалер у прошлом веку. Посебно задовољан био је због Станковића, који је професионалну каријеру почео док је Џајић био технички директор Црвене звезде.

"Увек је био најталентованији омладинац, брзо је ушао у први тим, рано и отишао. Нисмо могли одмах да предвидимо да ће бити баш оволико успешан, али он је таленат потврдио у једној јакој лиги каква је италијанска", рекао је Џајић пожелео Станковићу да оствари још један велики резултат.

"Желим му да га мимоиђуу повреде и да обори рекорд по броју утакмица у репрезентативном дресу. Да му то буде круна каријере", закључио је Џајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара