Борха потписао за Звезду

Колумбијски нападач Кристијано Борха потписао је за београдску Црвену звезду у којој ће играти као позајмљен фудбалер бразилског трећелигаша Каксас де Сула. Дејан Рамбо Петковић преводилац на конференцији за новинаре.

"Стрелац сам, брз и веома снажан, имам доста потенцијала... У Бразилу сам играо и класичног шпица и другог нападача, по боку. Могу да играм на обе позиције, али више ми одговара улога голгетера", рекао је 22-годишњи Борха на конференцији за новинаре на стадиону Звезде.

"Знам доста о Звезди, она је веома позната у Колумбији. Знам да је била светски првак, да је најбоља у региону. Свестан сам величине клуба... Допао ми се и стадион, већ на први поглед. Свиђа ми се и Београд, иако је хладно", додао је играч, који је по слетању на аеродром "Никола Тесла" први пут у животу видео снег.

Уговор о позајмици потписан је на "годину плус годину", а Звезда је задржала опцију да у сваком тренутку може да откупи Борху, који је протеклих шест месеци провео у најпопуларнијем клубу у Бразилу Фламенгу. Тамо је играо и са бившим фудбалером Звезде Дејаном Петковићем, који му је био преводилац на данашњој конференцији, јер су му челници црвено-белих "обећали ручак".

"Борху су већ са 18 година помињали као могуће појачање Интернасионала, који је те 2006. био првак света. У Фламенгу је требало да замени Адријана, што није био лак задатак, али се надам да ће у Звезди показати квалитет", казао је Петковић.

"Долазак Борхе, а претходно и Евандра Гоебела у Звезду, мало је и сплет срећних околности за клуб. Успели смо, ипак, да им објаснимо у колико велики клуб долазе, као и то да ће у Србији, где је конкуренција много мања него у Бразилу, привући много већу пажњу највећих европских екипа", додао је популарни Рамбо.

Спортски директор Звезде Иван Аџић истакао је да ће Борха и Гоебел на пролеће екипу црвено-белих учинити јачом, а игру лепршавијом. Прелазни рок још није завршен, па нису искључени ни нови доласци, али је Аџић казао да ће они зависити и од одлазака.

Борха је други Колумбијац у Звезди после Маурисија Молине, који је 2007. године играо за београдски клуб. Нови нападач црвено-белих рекао је да зна ко је Молина, али да га лично не познаје, пошто је из Колумбије отишао још пре пет година.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво