Ивановић и Милијаш стрелци

Бранислав Ивановић и Ненад Милијаш, првим головима у сезони, донели победе Челсију и Вулверхемптону. Тесне победе Арсенала и Евертона, Фулам сигуран против Вигана. Дерби играју Јунјтед и Тотенхем, Ливерпул сутра гостује у Болтону.

Српски фудбалски репрезентативци Ненад Милијаш и Бранислав Ивановић головима су донели победе својим тимовима на данашњим утакмицама 10. кола енглеске Премијер лиге.

Ивановић је био стрелац победничког гола за екипу актуелног шампиона Челсија на гостовању код Блекбурна - 2:1. Блекбурн је повео у 22. минуту голом Бенјанија Мваруварија, али је Николас Анелка изједначио у 39. минуту.

Резултат од 1:1 на семафору је стајао све до 84. минута када је Ивановић искористио убацивање Јурија Жиркова и главом постигао свој први гол у сезони за коначних 2:1.

Истим резултатом је и Вулверхемптон изненадио Манчестер Сити у мечу у коме је богатији ривал повео голом Емануела Адебајора са пенала у 23. минуту.

Изједначење Вулвсима донео је Милијаш, коме је то био такође први гол у сезони. Метју Џарвис је покушао да центрира са леве стране, лопта је изблокирана, али се одбила до Милијаша, који је са 15 метара ухватио волеј и прецизно гађао доњи десни угао Ситијевог гола.

Три бода Вулверхемптону донео је погодак Дејвида Едвардса у 57. минуту меча. Милијаш је у 84. минуту место у тиму уступио Мишелу Манцијену.

Тесну победу остварио је и Арсенал, који је у Лондону савладао градског ривала Вест Хем са 1:0 захваљујући голу Александреа Сонга у 88. минуту. Арсенал је остао на другом месту са 20 бодова, пет мање од Челсија.

Бодове је са минималних 1:0 освојио и Евертон, који је савладао Стоук Сити поготком Ајегбенија Јакубуа. Фулам је био сигурнији и уз два гола Клинта Демспија победио Виган са 2:0.

Последњу утакмицу дана, уједно и дерби кола, играће трећепласирани Манчестер јунајтед и Тотенхем.

Астон Вила и Бирмингем Сити сутра ће играти градски дерби, Њукасл ће бити домаћин Сандерленду, а посрнули Ливерпул гостује код Болтона. Блекпул и Вест Бромвич играће у понедељак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво