Партизан без Лиге шампиона

Фудбалери Партизана нису успели да се пласирају у 4. коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су у Београду савладали кипарски Апоел са 1:0. У првом мечу на Кипру било је 2:0 за Апоел.

Једини гол на утакмици постигао је већ у трећем минуту Алмани Мореира, који је вечерас играо, иако му је јуче преминула мајка. Гол Мореире, ипак, није био довољан за пласман даље, пошто је Апоел на првом мечу победио са 2:0. "Црно-бели" ће зато такмичење на европској сцени наставити у баражу за пласман у Лигу Европа.

Основни циљ, односно жеља да се после шест година поново заигра у најквалитетнијем европском такмичењу, ипак није испуњен, иако је Партизан имао прилика за то.

Додатну наду навијачима српског шампиона улио је рани гол Мореире, коме је претходио продор Горана Гавранчића. Штопера Партизана, ипак, зауставио је један одбрамбени фудбалер гостију, али се лопта, о Гавранчица, одбила до Мореире, који је са шест метара полуволејом затресао мрежу Апеола за велико славље на трибинама.

"Црно-бели", међутим, нису успели да на крилима тог гола стигну до жељеног резултата. У првом полувремену нису имали ни озбиљнијих шанси, иако су више пута били у солидним приликама да из слободних удараца погоде гол противника.

Апоел је у 29. минуту имао прву шансу да одлучи учесника последњег кола квалификација за Лигу шампиона, пошто је Холанђанин Јост Брурсе са ивице казненог простора снажно шутирао, али је погодио стативу. Да је лопта ушла у гол Партизана домаћи би морали да постигну чак четири поготка.

Кипрани су до краја полувремена имали још две солидне прилике, за шта су најзаслужнији били одбрамбени играчи Партизана.

Прво је у 42. минуту голман Партизана Младен Божовић после повратне лопте Гавранчића оклевао са избацивањем и изгубио лопту у свом шеснаестерцу, али Апоел то није искористио. Још опасније је било у 44. минуту, када је Петровић вратио лопту Гавранчићу, али је он промашио. Марћин Зевлаков је зато избио сам пред Божовића, али је са 15 метара пребацио гол.

Игра Партизана у другом полувремену била је много боља, али није дала резултате, иако је тренер Славиша Јокановић у једном тренутку на терену имао тројицу нападача.

Први пут је Партизан озбиљније запретио у 50. минуту, када је Адем Љајић добро шутирао са 18 метара, али је голман Апоела Диониосиос Кијотис парадом лопту послао у корнер. Кијотис је пет минута касније успео и да пресече пас Бразилца Клеа ка на петерцу усамљеном Ламину Дијари.

Опасно по гол Апоела било је и у 58. минуту, када је Иван Обрадовић после брзе контре добро центрирао са десне стране, а Мореира главом са шест метара погодио пречку.

Голман Апоела Кијотис истакао се и у 71. минуту, када је зауставио снажан шут капитена Партизана Ненада Ђорђевића из слобоодног ударца са 30 метара. Последњу прилику за останак у Лиги шампиона Партизан је имао у 81. минуту, али је Немања Томић, иако сам на 10 метара од противничког гола, веома лоше захватио волеј.

Апоел је меч завршио са 10 играча на терену, пошто је Брурсе зарадио други жути картон, али тек у 89. минуту, када су "црно-бели" остали без снаге и тако разочарали око 24.000 навијача, који су им све време пружали велику подршку.

Навијачи Партизана су пре утакмице дуго скандирали Мореирино име, а потом су поздравили и најбољег српског пливача Милорада Чавића, чланове ватерполо репрезентације Србије Славка Гака, Стефана Митровића, Марка Аврамовића и селектора Дејана Удовичића.

Председник Партизана Драган Ђурић сваком од поменутих светских шампиона уручио је дрес "црно-белих" са бројем један на леђима.

Присталице Апоела, њих око 1.500, имале су, ипак, више разлога за славље.

"Црно-белима" сада остаје да у петак сазнају име противника у баражу за учешће у Лиги Европа. Утакмице баража играће се 20. и 27. августа.

 Резултати реванш мечева 3. кола квалификација за Лигу шампиона:

БАТЕ Борисов - Вентспилс 2:1 (0:1).
Први меч: 0:1.

Динамо (Москва) - Селтик (Глазгов) 0:2 (0:1).
Први меч: 1:0.

Левски (Софија) - Баку 2:0 (0:0).
Први меч: 0:0.

ФК Темишвар - Шахтјор (Доњецк) 0:0.
Први меч: 2:2.

Дебрецин - Левадија (Талин) 1:0 (0:0).
Први меч: 1:0.

Славија (Праг) - Шериф (Тираспол) 1:1 (1:0).
Први меч: 0:0.

НК Марибор - ФК Цирих 0:3 (0:2).
Први меч: 3:2.

Олимпијакос (Пиреј) - Слован (Братислава) 2:0 (1:0).
Први меч: 2:0.

Стабек (Осло) - ФК Копенхаген 0:0.
Први меч: 1:3.

Београд: Партизан - Апоел (Никозија) 1:0 (1:0).
Први меч: 0:2.

Број коментара 157

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво