Клео добио пасош

Клеверсон Кордова Клео постао је српски држављанин. Пижон неће звати Клеа на мечеве са Естонијом и Италијом, али не искључује могућност да у будућности позове натурализованог Србина међу "орлове".

Влада Србије донела је данас решење о пријему бразилског професионалног фудбалера Клеверсона Габријела Кордове Клеа у држављанство Србије, потврђено је Радио-телевизији Србије у Влади Србије.

Фудбалер Партизана стекао је велику популарност у српској јавности добрим играма у редовима "црно-белих", а један је од најзаслужнијих за пласман црно-белих у Лигу шампиона.

После сјајних партија Клео се нашао на мети многих европских клубова. За нападача Партизана велико интересовање је показао римски Лацио.

Добијањем српског пасоша, Клео би могао да заигра за "орлове" и појача конкуренцију у нападу, а многи мисле да је такав играч као што је он преко потребан српској репрезентацији.

Нарочито када се види да стандардни нападачи Србије нису у завидној форми, а неки нису у првом плану у својим тимовима.

Међутим, нови селектор "орлова" Владимир Петровић Пижон рекао је да неће звати Клеа за квалификационе мечеве против Италије и Естоније.

"Да ставимо тачку на ову тему. За утакмице са Естонијом и Италијом нећу звати Клеа", рекао је Петровић "Спортском журналу", али није искључио  могуићност да позове Клеа за наредне мечеве квалификација.

Клео је претходно изјављивао да је одушевљен што ће добити српски пасош и што ће моћи да наступа за „орлове".

"Супруга ми је рекла да прихватим држављанство јер је то веома битна ствар у мом животу. Била је веома радосна када је чула вест, а такође и родитељи у Бразилу. Такве ствари се не дешавају сваки дан", рекао је Клео пре неколико седмица за Блиц.

Бразилац је додао да се свесно опредељује за играње за Србију, иако то значи да неће моћи да наступа за државу у којој је рођен.

"Морам бити реалан. Колике су ми шансе да икада заиграм за Бразил? Овде су људи препознали мој рад, цене ме, и била би ми част да током наредних година играм за њих", рекао је нападач Партизана.

Он је изразио уверење да би се уклопио у репрезентацију Србије и наставио да даје голове и у дресу "орлова".

"Србија има страшну екипу, све саме звезде", рекао је Клео.

Док једни сматрају да је Клео неопходан репрезентацији, и да би подигао квалитет игре "орлова" на виши ниво, други мисле да то и није најбоља идеја, односно да фудбалери који немају српско порекло не би требали да играју за Србију.

"Србија припада Србима. Далеко од тога да сам националиста или, не дај боже, шовиниста. Једноставно, спортиста сам и не размишљам тако, али репрезентација и грб који носимо треба да буду светиња. Па ако смо и последњи на свету са тим што имамо, то је наше. И не треба да се стидимо, али Србија је демократска држава и ако је мишљење већине да Клео треба репрезентацији, немам ништа против. Добродошао. И сигуран сам да би одлично био прихваћен", изјавио је Милан Јовановић.

"Нашој репрезентацији не треба синдром из Европе, то је наш национални тим. Треба да будемо поносни на оно што имамо. Клеу лично желим да заради милионе, да их донесе и Партизану. Да заједно изборе пласман у следећу рунду Лиге шампиона. Волео бих и да потпише уговор за Манчестер јунајтед", рекао је Лане за Независне новине.

Број коментара 122

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи