Црвена звезда допутовала у Тбилиси

Фудбалери Црвене звезде допутовали су у главни град Грузије Тбилиси, где ће у четвртак са Динамом играти прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европа. Директан пренос 16.00 Први програм РТС-а.

Штручни штаб Звезде је играче директно са Међународног аеродрома Тбилиси усмерио ка стадиону Борис Пајчадзе где су "црвено-бели" имали тренинг у време одигравање утакмице, 18 сати по локалном, а 16 по средњоевропском времену.

Стадион Динама, капацитета 55.000 места, изграђен је 1979. године, али је 2006. реновиран, па сада, са два модерна семафора и столицама које су на једном делу офарбане тако да чине грузијску заставу, не заостаје за савременим теренима из богатијих земаља.

"Стадион је само доказ да је Динамо велики европски клуб са богатом традицијом. Клуб који је освојио један велики европски трофеј", рекао је новинарима председник Звезде Владан Лукић подсећајући на Динамов поход ка освајању Купа победника купова 1981. године.

Лукић је, који је као и већина чланова Звездине делегације први пут у Грузији, признао је и да би такав стадион, иако се очекује да ће на њему сутра бити тек око 10.000 гледалаца, могао да утиче на његов тим.

"Овај млади тим, осим када наступа код куће или када је на програму 'вечити дерби' српског фудбала са Партизаном, игра на стадионима који се не могу поредити са овим објектом", истакао је Лукић, који је, ипак, задржао оптимизам.

"И поред тог неискуства, чињенице да је тим тек у фази стварања, да тренутно инсистирамо само на правом односу, јер кроз рад тек треба да се искристалишу многе ствари... нама је победа увек циљ. Можда и највећи квалитет овог тима је што немамо комплексе и свакако да сутра не би требало да будемо у подређеном положају", нагласио је Лукић.

Председник Звезде, упркос великом самопоуздању, није желео да прогнозира резултат. 
"Рекао сам да је циљ победа, али тек ћемо сутра видети који је резултат реалан", навео је Лукић.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво