Красић потписао за Јуве

Красић ставио потпис и изјавио "Јa сам најсрећнији човек на свету". Фудбалски репрезентативац Србије Милош Красић потписао је четворогодишњи уговор са Јувентусом, објављено је на сајту торинског клуба. ЦСКА добио 15 милиона евра обештећења.

Јувентус ће у три једнаке рате платити досадашњем Красићевом клубу московском ЦСКА 15 милиона евра. Прва рата од пет милиона биће уплаћена 25. августа ове године, друга рата 15. јула следеће године, док ће последњи део бити уплаћен 1. јула 2012. године. У саопштењу италијанског клуба наводи се да ће једна банка гарантовати за уплате.

Красић је у четвртак допутовао у Торино, обавио лекарске прегледе и прикључио се новим саиграчима.

"Ја сам најсрећнији човек на свету. Одувак сам веровао у Јуве - чак и када су се ствари чиниле тешким знао сам да ће се све решити. И био сам у праву", рекао је Красић.

Красић је каријеру почео у Рудару из Косовске Митровице, а 1999. године прешао је у Војводину. После пет година у новосадском клубу, потписао је за ЦСКА из Москве, за који је играо шест година.

Са московском екипом освојио је две шампионске титуле, по четири Купа и Суперкупа и Куп УЕФА. За репрезентацију Србије, са којом је учестововао на Светском првенству у Јужној Африци, одиграо је 35 утакмица и постигао три гола.

"Добио сам понуде од Манчестер ситија и Фенербахчеа, али када сам чуо да постоји могућност да пређем у Јувентус, одлучио сам да сачекам. Желео сам само да потпишем за Јуве", рекао је Красић, који ће у предстојећој сезони носити црно-бели дрес са бројем 27.

"Италијанска лига је најбоља на свету, али не плашим се. Желим да покажем да је Јувентус направио добру одлуку када ме је ангажовао, спреман сам да дам све од себе. Дошао сам у клуб чије су амбиције велике и надам се да ћу радом и играма успети да се одужим", додао је он.

Медији у Италији Красића пореде са бившим играчем црно-белих Павелом Недведом, једним од најбољих фудбалера у историји торинског клуба.

"Недвед је освојио Златну лопту и један је од најбољих фудбалера свих времена. Част ми је што ме пореде са њим, учинићу све да достигнем његов ниво", рекао је Красић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи