Почела Премијер лига

У првом овосезонском мечу Премијер лиге, екипе Тотенхема и Манчестер ситија одиграли су нерешено без голова, за Сити дебитовао Александар Коларов. Бирмингем са Жигићем узео бод, Вулвси победили, Милијаш на клупи. Челси фуриозан, Дрогба троструки стрелац, Ивановић одмарао.

После вишемесечног чекања коначно је почела нова сезона Премијер лиге. Овогодишње такмичење отворила је дерби утакмица између Тотенхема и Манчестер ситија, која је завршена нерешено без голова.

У екипи из Манчестера дебитовао је репрезентативац "орлова" Александар Коларов. Њега је у 46. минуту, због повреде, заменио Пабло Забалета.

Много ближи победи били су фудбалери Тотенхема, пошто су промашили неколико стопроцентних шанси за погодак.

Голман Ситија Џо Харт је у 11. минуту одбранио ударац Џермејна Дефоа, а пет минута касније сачувао је своју мрежу после шута Тома Хадлстона.

Најбољу шансу Тотенхем је имао у 31. минуту, када је Гарет Бејл погодио стативу. У 72. минуту Роман Пављиченко је могао да донесе предност Тотенхему, али је Харт потврдио да се налази у одличној форми.

Последњу озбиљну прилику домаћин је имао у 84. минуту када је Бејл, неометан са 12 метара шутирао поред гола.

У 16. часова почиње и већина преосталих мечева првог кола Премијер лиге, али дерби се игра у недељу када се састају екипе Ливерпула и Арсенала. Манчестер јунајтед и Њукасл свој меч играју у понедељак.

Још један српски репрезентативац дебитовао је данас у Премијер лиги. Никола Жигић био је стартер за Бирмингем сити на гостовању Сандерленду. Високи нападач ушао је у игру средином другог полувремена, а гости су до бода дошли захваљујући погоцима у самом финишу меча.

Вулвси су сјајно кренули нову сезону. Чета Мика Мекартија забележила је победу против Стоук ситија, а Ненад Милијаш је целу утакмицу преседео на клупи.

У последњем суботњем мечу, бранулац титуле, екипа Челсија, декласирала је новајлију у лиги, екипу Вест Бромвич албиона. Троструки стрелац за "плавце" био је Дидије Дрогба, два гола постигао је Флоран Малуда, док се у стрелце уписао и Френк Лампард. Репрезентативац Србије Бранислав Ивановић, утакмицу је посматрао са клупе.

Резултати првог кола Премијер лиге:

Тотенхем - Манчестер сити 0:0

Астон вила - Вест хем 3:0 (2:0)

Блекбурн - Евертон 1:0 (1:0)

Болтон - Фулам 0:0

Сандерленд - Бирмингем 2:2 (1:0)

Виган - Блекпул 0:4 (0:3)

Вулвс - Стоук 2:1 (2:0)

Челси - ВБА 6:0 (2:0)

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво