Крчмаревић: "Били смо ближи победи"

Након проспаване ноћи и сумирања утисака, селектор младе фудбалске репрезентације Србије Слободан Крчмаревић сматра да је наш тим заслужио победу, јер је против снажне Италије показао постојаност и чврстину.

"Држали смо висок ниво дисциплине у игри свих 90 минута. Иако је Италија била нешто боља и доминантнија у првом делу, ни тада нисмо одустали од тактичких замисли и договора из слачионице", рекао је Крчмаревић након данашњег тренинга.

Он посећа да су Немања Матић и Љубомир Фејса стално удвајали двојицу најбољих италијанских нападача Марја Балотелија и Себастијана Ђовинка. Њих двојица су, према суду Крчмаревића, обавили велики посао за тим.

"Током припрема за овај шампионат сумњало се у квалитет ове одбране. Ја сам веровао у играче и после меча са Италијом поносан сам на оно што су урадили", рекао је Крчмаревић.

Селектор сматра да је највећи добитак из меча против Италије то што сада сви знају да имамо јаку и поуздану одбрану.

"Одбрана је играла на високом нивоу. То ће нам много значити у наставку првенства, јер имамо још две јаке утакмице", истакао је Крчмаревић.

Кормилар "српског брода" није незадовољан ни због неефикасности нападача, јер су били веома опасни и држали доста противничких играча на њиховој половини, а одрадили су велики посао и у дефанзивним задацима и учвршћивању стабилности средњег реда.

"Тошић је на основу статистичких података највише претрчао на утакмици. Сулејмани је био стална опасност и таквом игром њих двојица су натерали Италијане да се у другом полувремену повуку пред свој гол", истакао је Крчмаревић.

Посебно поглавње синоћ је у Хелсинборгу исписао Гојко Качар. Крчмаревић је пун комплимената за игру младог Новосађина.

"Гојко је био наш најопаснији играч. Улазио је у шанце, враћао се у средњи ред и имао висок проценат корисности", каже Крчмаревић.

Селектор каже да није превише забринут због тога што у тиму нема изразитог нападача.

"Не знам како би утакмица била завршена да смо имали таквог човека у тиму. Можда бисмо у том случају изгубили сигурност на средини терена и примили неколико голова", каже Крчмаревић.

Крчмаревић очекује да ће нападачима кренути у наредним утакмицама и да ће ствари доћи на своје место, а једино што га брине је тешка повреда Немање Матића, јер је на његовој игри у великој мери градио концепт игре на средини терена.

"Морамо сада збити редове. Имамо још добрих играча који могу да надокнаде одсуства Матића. Наћи ћемо, ипак, решење како да играмо офанзивније и без Матића и без Филипа Ђорђевића", рекао је Крчмаревић.

Сви у нашем табору сада су окренути предстојећем сусрету са Белорусијом, који је на програму за два дана. Искуство које су наши младићи стекли у квалификацијама против тог противника говори да се ради о веома озбиљном ривалу, без обзира на њихов јучерашњи пораз од Шведске са 5:1.

"Добро смо проучили игру Белорусије. То је скуп чврстих момака који играју пре свега тимски, али појединци долазе до прилике да покажу и високе индивидуалне квалитете. Нама је сада тај меч од пресудне важности и тако се односимо према њему", поручио је Крчмаревић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара