Бод за полуфинале

Освајањем бода против једног од главних фаворита турнира, Италије, млада фудбалска репрезентација Србије остварила је план али до испуњења главног циља, пласмана у полуфинале ЕП, предстоје јој још две препреке.

Анализирајући дуел са "азурима" у којем су српски фудбалери показали два лица, неубедљиву игру у првом и доминантну представу у другом полувремену, селектор Слободан Крчмаревић је рекао:

"Направили смо добар план у полувремену меча и то је преокренуло игру у нашу корист. Резултат таквог договора биле су шансе Ненада Томовића, статива Гојка Качара и леп слободан ударац Зорана Тошића".

У очима српског селектора видело се мало сете што "бели орлови" нису зграбили цео плен, јер би пут до пулуфинала био извеснији. Али, понове ли његови изабраници игру као у мечу са Италијом, циљ ће. нема сумње бити остварен.  Након високе победе против Белорусије (5:1) Шведска је стекла највеће шансе задржи лидерску позицију. Селектор Италије Пјерлуиђи Казираги и Крчмаревић, међутим, не деле такво мишљење јер наредни мечеви ће бити одлучујући за коначан распоред на табели.

"Шведска је потврдила оно што смо знали и пре почетка првенства. Домаћин има снажну екипу са добрим појединцима али до краја првог дела такмичења преостају још две утакмице", каже Крчмаревић.

Уочи меча са Италијом много се страховало за игру наше одбране. Показало се, ипак, да и без Слободана Рајковића и Невена Суботића овај тим добро функционише у свим сегментима што ће бити огроман подстрек пред наставак шампионата, поготово што ће се у тим против Белорусије вероватно вратити А репрезентативац Иван Обрадовић. Страни извештачи приметили су оно што је код нас опште познато - Србија је принуђена да игра без правог нападача. Играчи средине терена Миралем Сулејмани и Зоран Тошић силом прилика су принуђени да играју у шпицу али они немају одлике расних нападача. Када је ту улогу преузео Гојко Качар, све је против Италије кренуло на боље.

Млади Новосађанин је још једном потврдио да је наш најуниверзалнији фудбалер. Са пођеднаким успехом игра у све три линије тима - од штопера, преко средине терена, до центарфора. Да је имао мало више среће у 74. минуту када је маказицама погодио стативу италијанског гола, о њему би се још више причало у Европи.

"Играли смо добро у другом полувремену. Мене је старт против Италије подсетио на почетак нашег похода на вицешампионску титулу пре две године у Холандији", казао је кратко Качар, док је капитен наше репрезентације и играч утакмице Милан Смиљанић посебно био задовољан издањем "орлића" у другом полувремену:

"Тај период је путоказ којим треба ићи у наредна два кола. Цео тим је пођеднако поднео терет притиска противника и зато је моје задовољство веће", констатовао је Смиљанић.

Млада репрезентација Србије наставља припреме за меч са Белорусијом који ће се 19. јуна играти у Малмеу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи