Качар: Желимо да искажемо праве вредности

Млади фудбалски репрезентативац Србије Гојко Качар изјавио је у интервјуу Тањугу да на првенству Европе у Шведској, као и пре две године на шампионату у Холандији, сви у нашем тиму желе да оставе дубок траг и на терену искажу праве вредности.

Млади Новосађанин, некада члан Војводине, сада успешни првотимац берлинске Херте, израстао је у последње две године у играча изузетних вредности и представља осланац у тиму који је на такмичење у Шведску допутовао са највишим циљем.

"Имамо велике амбиције на овом шампионату. Екипа је компактна, прожима је дух заједништва и жеља да искаже праве вредности", навео је Качар.

Млади репрезентативац, који је у спортском смислу дуго живео у сенци својих славних стричева, боксера Тадије и Слободана Качара, некадашњих репрезенативаца Југославије који су на престижним међународним такмичењима постизали врхунске резултате.

"Дуго сам био познат по стричевима. Данас, након преласка у Херту, изашао сам из њихове сенке и сада о стричевима све више говоре као о мојим најближим рођацима", у шали је рекао талентовани фудбалер.

Качар је један од ретких играча из Србије који са пођеднаким ентузијазмом игра за две српске селекције - А и млади тим и нема дилему да ли да се одазове позивима двојице селектора.

"Увек ћу се одазивати позивима да играм у националном тиму и то је за мене посебна част. Понекад сам суочен са неразумевањем мојих послодаваца, због тога што учешће у репрезентацији стављам испред интереса клуба, али ја другачије не могу", поручио је Качар.

Званичници УЕФА прогласили су га за фронтмена српског тима на првенству у Шведској, али то "бреме" даровити Новосађанин носи с лакоћом.

"Мојим друговима и мени је само на уму да што боље представимо Србију на шампионату. Италија је прва препрека на том путу, свима је јасно да је пред нама тежак задатак, али смо спремни на сва искушења", тврди Качар.

Српски фудбалер спада у групу ретких играча који могу да играју на свим позицијама. У младој репрезентацији на великој сцени дебитовао је у улози штопера пре две године у Холандији, репутацију је стекао као играч средине терена, а прославио се као нападач када је прошле године у Београду Мађарској дао пет голова.

"Све репрезентације су у Шведску дошле у најбољим саставима и врхунски припремљене. Немачка, Шпанија и Италија имају сјајне појединце већ у младој селекцији. Чини ми се да ни Србија не оскудева у потенцијалу који се мора респектовати", додао је он.

Изданак спортске лозе представља будућност српског фудбала и поред наступа за младу селекцију већ десетак пута био је члан и А тима.

"Желим да напредујем у државном тиму Србије и свом матичном клубу Херти. Иза себе имам добру сезону, мада нисмо остварили циљ и пласирали се у Лигу шампиона. Надам се да ми у дресу репрезентације одлазак на светско првенство наредне године у Јужној Африци неће измаћи као учешће у најважнијем европском клупском такмичењу. У овом тренутку размишљам само о предстојећим мечевима и надам се високом пласману у Шведској", закључио је Качар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво