Крстајић: Заситио сам се немачког фудбала

Бивши репрезентативац Србије Младен Крстајић изјавио је да се вратио у Партизан јер се заситио немачког фудбала и додао да ће искуством покушати да помогне "црно-белима" да се пласирају у Лигу шампиона.

Крстајић је из Партизана отишао у лето 2000. године у Вердер из Бремена, а четири године касније прешао је у Шалке са којим му је овог лета истекао уговор.  Искусни, 35-годишњи одбрамбени фудбалер рекао је да, иако је недавно разговарао са челницима појединих немачких клубова, није имао дилему да ли ће се вратити у Партизан.

"Још пре два месеца знао сам да ћу највероватније да се вратим у Партизан. Иако сам имао разговоре са челницима немачких клубова, после девет година, заситио сам се тамошњег фудбала", рекао је Крстајић новинарима у спортском центру Телеоптик у Земуну, где је Партизан почео припреме за нову сезону.

Крстајић је оценио да Партизан има квалитетну и талентовану екипу, као и добре људе у управи, са којима је својевремено играо у клубу и репрезентацији.

"Драго ми је што сам се вратио тамо где сам почео каријеру. Партизан има добру и младу екипу, што су показали прошле сезоне у домаћим такмичењима, а видели смо да могу да се носе и са европским екипама. У управи клуба су људи са којима сам био саиграч у Партизану и репрезентацији, а атмосфера је веома добра", казао је он.

Крстајић је истакао да верује да Партизан може да се пласира у Лигу шампиона, али да је још увек рано причати о томе.

"Партизан је много напредовао и представљаће ми велики изазов. Имам 35 година, покушаћу да пренесем своју искуство на млађе, а верујем да могу да испуним захтеве тренера. Покушаћемо да поново да одбранимо дуплу круну, а за пласман у Лигу шампиона најважнији је да будемо целина и створимо добру атмосферу у екипи", закључио је Крстајић, који ће носити дрес са бројем 20.

Други играч који је у овом прелазном року појачао Партизан је играч средине терена Бранислав Јовановић, који је прошле сезоне наступао за крушевачки Напредак.

"Презадовољан сам што сам дошао у Партизан, хвала људима из клуба који су ми указали поверење", навео је Јовановић.

Он је, поред Напретка, играо за Раднички Југопетрол и кипарски Етникос, а прошле сезоне био је и на проби у Црвеној звезди.

"На припреме са Звездом позвао ме је тадашњи помоћник Синиша Гогић, који ме зна још са Кипра. Тренирао сам две недеље са 'црвено-белима', али на крају нисмо постигли договор и отишао сам у Напредак", рекао је Јовановић, који је прошле сезоне постигао пет голова за Крушевљане.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво