Крчмаревић: Не плашимо се Италијана

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Слободан Крчмаревић изјавио је да ће наш национални тим у стартном мечу на првенству Европе против Италије, играти без страха од петоструког континенталног првака.

"Не плашимо се Италијана. Надам се да ће утакмица причинити велико задовољство играчима и да ће је памтити по добру у сваком погледу", навео је Крчмаревић. Млади стручњак тврди да су наши фудбалери свесни значаја предстојећег дуела, уверен да могу да одговоре свим захтевима, с обзиром да су протеклих дана вредно тренирали.

"Добро смо простудирали игру италијанског тима и мислим да нас не могу изненадити. Уосталом, ни ми нисмо непознаница за нашег противника", додао је Крчмаревић.

"Знам да Казираги има само једну дилему. Такође, нама је познато да Италијани знају да и ми имамо само једну непознаницу у стартној постави. Размена информација иде таквом брзином у оба смера да то спречава било какав фактор изненађења", тврди Крчмаревић. Он је нагласио да је Италија последњих пет утакмица одиграла у истом саставу, а да се једина промена дешава на позицији задњег везног реда, док су све остале познате.

Србија ће у стартном мечу на шампионату, сасвим извесно, играти без Ивана Обрадовића који се још није опоравио од повреде, а његов повратак у екипу Крчмаревић очекује тек у сусретима са Белорусијом и Шведском.

"Обрадовић је у недељу први пут од доласка у Хелсинборг добро тренирао. То је значајна вест и наговештај да на њега могу рачунати у наредним мечевима", прецизирао је Крчмаревић.

Репрезентација Србије ће, према његовој одлуци, против Италије кренути у формацији са два шпица, док ће у средњем реду бити три, а у задњој линији четири фудбалера.

"Не смемо дозволити Италији пресинг игру и због тога морамо играти са мало додира и брзо одлагати лопту на страну", објаснио је Крчмаревић.

Он је подсетио да је Италија петоструки првак Европе и да на свако такмичење долази са највишим амбицијама, али је нагласио да да ни наша очекивања на првенству нису ништа мања.

"Србија има добре играче и сјајан тим, што се види и осећа на тренинзима. Добро смо радили и нема разлога да се било чега и било кога плашимо. Спокојно очекујем почетак меча", закључио је Крчмаревић.

Утакмица између Србије и Италије игра се у уторак на стадиону Олимпија у Хелсинборгу од 20.45 часова, уз директан пренос на нашем првом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво