Клео стиже за неколико дана

Партизан почео припреме

Фудбалери Партизана, укључујући појачања Младена Крстајића, Бранислава Јовановића и Синишу Стевановића, почели су у спортском центру Телеоптик у Земуну припреме за нову сезону, док би Бразилац Клео требало да се прикључи екипи за неколико дана.

Међу играчима које је тренер Славиша Јокановић имао на располагању на првом тренингу нису били Алмани Мореира, Ламин Дијара, као ни млади репрезентативци Иван Обрадовић, Немања Томић, Марко Јовановић, Љубомир Фејса и Рајко Брежанчић.

Мореира је, према речима спортског директора Ивана Томића добио дозволу да се екипи прикључи нешто касније од осталих, док је Дијари истекла шенген виза, па ће доћи за неколико дана када је обнови.

"Желим да вам се захвалим за све што сте урадили прошле сезоне. Направили смо историјски резултата, одбранили 'дуплу круну', имали најбољег стрелца и играча лиге. Све је то било лепо, али сада нам предстоји још један корак, да се пласирамо у Лигу шампиона. Ова екипа и стручни штаб то заслужују", поручио је играчима председник клуба Драган Ђурић.

Спортски директор Иван Томић упозорио је фудбалера да се "не живи од прошлости", иако је навео да зна да су имали мало времена за одмор од краја претходне сезоне.

"Знам да нисте стигли да се одморите, вероватно ће вам то представљати проблем на припремама. Ипак, од прошлости се не живи, имамо нове амбиције и желимо још веће успехе", казао је Томић.

Јокановић је, уз осмех, рекао да се не слаже са Томићем и поручио играчима да не размишљају много унапред, већ да раде напорно из дана у дан.

"Не слажем се са Томићем, мислим да сте се довољно одмарали и немате право да будете уморни. Покушаћемо да одбранимо трофеје и урадимо нешто у Европи. Размишљаћемо полако, радићемо дан по дан, у Лигу шампиона улази се тек у августу, а домаће трофеје бранићемо тек у мају следеће године", рекао је Јокановић.

Спортски директор Томић рекао је новинарима да се долазак бившег играча Црвене звезде Клеа очекује у наредних неколико дана.

"Доста далеко смо одмакли у преговорима са Клеом. Може да се очекује да он дође за два до три дана. Желимо да се то деси што пре како би имао времена да се адаптира на време", казао је он.  Томић је додао да ће једна број играча, међу којима су нападач Милан Перић и десни бек Миливоје Ћирковић, добили дозволу да траже нови клуб, као и да ће леви бек Иван Обрадовић отићи у случају адекватне понуде.

"Обрадовић има дозволу за одлазак у случају праве понуде. Обавили смо и разговоре са играчима на које на рачунамо у следећих шест месеци. Неки од њих ће бити продати, а неки позајмљени. Желимо да Јокановић има 22 квалитетна играча на располагању", рекао је Томић.  Он је додао да ће, Партизан, уз долазак Клеа, Јовановића и Крстајића, довести можда још само једног играча.

"Наш циљ је да као и у претходне две године, у сваку сезону улазимо све јачи. Велика је вероватноћа да ћемо са доласком Клеа завршити прелазни рок. Можда доведемо још једног играча, али још је рано причати о детаљима", закључио је Томић.

Фудбалери Партизана тренираће у Београду до следећег понедељка, а затим иду на други део припрема на Тари. Прву званичну утакмицу у новој сезони шампион Србије игра 14. или 15. јула у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво