Крчмаревић: Италија је озбиљан ривал

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Слободан Крчмаревић изјавио је у Хелсинборгу да још није одредио састав екипе за дуел против петроструког европског првака Италије, нашег првог противника на шампионату Европе који се од 15. до 29. јуна одржава у Шведској. Уторак, 20.45 РТС-1.

"Италија је озбиљан ривал, има сјајне појединце и уз тактичку зрелост за сваког противника су 'тврд орах'. Морам добро размислити о саставу екипе и тактици", поручио је Крчмаревић.

Селектор је подсетио да ће наш тим на првенству бити лишен помоћи нападача Филипа Ђорђевића, кога је оценио као "јединог карактеристичног нападача".

"Са Филипом смо имали 'дубину' у нападу, јер су око њега били зналци. Сада морамо тражити друго решење и вероватно ће полушпицеви морати да преузму нападачку улогу", нагласио је Крчмаревић.

Млади српски тренер је додао да Србија има доста сјајних појединаца који се "одлично сналазе" у близини противничког гола.

"Правићемо разне комбинације на средини терена, али нам је најтежа ситуација у одбрани", сматра Крчмаревић.

Одуство Невена Суботица, а посебно Слободана Рајковића, ствара доста проблема Крчмаревићу. Поред свих невоља, не зна се да ли ће у екипи моћи да се појави А репрезентантивац Иван Обрадовић.

"На тренинзима се види да Обрадовић још није опорављен од повреде због које није играо ни у дуелу са Аустријом и Фарским Острвима. Не знам да ли он може да заигра против Италије", нагласио је Крчмаревић.

Због такве ситуације, селектор "белих орлића" ће морати добро да разлимисли кога ће поставити у задњи ред. Могућности су разне, али је велико питање да ли Крчмаревић може да направи комбинацију која ће се са успехом одупрети италијанском нападу.

На три последња континентална првенства наш национални тим два пута је играо у финалу и једном наступила у полуфиналу. У тим селекцијама није било изразитих звезда, као што су то сада Гојко Качар, Иван Обрадовић, Миралем Сулејмани или Зоран Тошић, али то не оптерећује селектора Крчмаревића.

"Не обазирем се на прошлост, окренут сам само ономе што нас очекује на такмичењу у Шведској. Ова екипа има велики потенцијал и без обзира на квалитет противника очекујем одличне резултате", закључио је Крчмаревић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи