Србија победила Аустрију

Фудбалска репрезентација Србије победила је у Београду селекцију Аустрије са 1:0 у шестом колу квалификација за Светско првенство и тако стекла пет бодова предности на врху табеле седме групе.

Гол за пету победу Србије постигао је Ненад Милијаш из пенала у седмом минуту меча. Аустрија је имала иницијативу током већег дела меча, али је Србија имала више шанси. Гости су у Београд дошли само са теоријским шансама да изборе пласман на Светско првенство у Јужној Африци 2010. године, али су од почетка заиграли агресивно и нападачки.

Србија је, иначе,  у првом мечу у Бечу прошле године победила Аустрију са 3:1

Наредну утакмицу наша репрезентација игра 10. јуна као гост против селекције Фарских Острва.

Резултати и табела седме групе квалификација за СП

У данашњим утакмицама седме групе квалификација за учешће на фудбалском првенству света 2010. године у Јужној Африци постигнути су ови резултати:

Србија - Аустрија 1:0 (1:0)
Литванија - Румунија 0:1 (0:1)

Табела:

Србија 6 5 0 1 13:5 15
Француска 5 3 1 1 7:6 10
Литванија 7 3 0 4 6:6 9
Аустрија 6 2 1 3 7:9 7
Румунија 6 2 1 3 7:10 7
Ф Острва 4 0 1 3 1:5 1

Преостале утакмице: Фарска Острва - Србија (10. јуна), Фарска Острва - Француска (12. августа), Француска - Румунија, Аустрија - Фарска Острва (5. септембра), Србија - Француска, Фарска Острва - Литванија, Румунија - Аустрија (9.септембра), Србија - Румунија, Аустрија - Литванија, Француска - Фарска Острва (10. октобра), Литванија - Србија, Француска - Аустрија, Румунија - Фарска Острва (14. октобра).

Број коментара 144

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи