ФИФА забранила одигравањe утакмице Косово-Бразил након интервенције ФСС-а

Фудбалски савез Србије саопштио је да најављена пријатељска фудбалска утакмица такозване репрезентације Косова и Бразила неће бити одиграна, пошто је ФИФА забранила тај сусрет на интервенцију ФСС.

На сајту ФСС наводи се да су, поводом информација о тој утакмици као пројекта идеје једне менаџерске агенције, челници ФСС-а одмах реаговали и код руководећих људи Међународне фудбалске федерације ФИФА обезбедили забрану играња таквог сусрета.

ФСС додаје да је повољна околност била чињеница да су у Београду боравили високи изасланици ФИФА Ева Паскије и УЕФА Пер Рон Омдал.

Паскије је, како се наводи, одмах позвала најближе сараднике из седишта ФИФА у Цириху и уследила је конкретна реакција - да не дође до сусрета између својеврсне селекције Косова и Бразила.

Према статутима ФИФА и УЕФА, самопрокламована држава Косово није члан УН, па тако не може бити члан фудбалских породица, док је одигравање пријатељских међународних утакмица у надлежности националних фудбалских савеза, који су чланице ФИФА и УЕФА.

ФСС наводи да није дао, нити ће дати сагласност за играње утакмица тој селекцији Косова.

ФСС је данас упутио и допис Фудбалском савезу Бразила, у којем га обавештава да самозвана држава Косово није члан УЕФА, ФИФА и УН и да евентуално уговарање такве утакмице може да има несагледиве штетне посљедице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво