Јаневски напустио Црвену звезду

Тренер фудбалера Црвене звезде Чедомир Јаневски поднео је оставку на ту функцију, због великог притиска медија.

Црвено-беле ће у последња четири кола сезоне предводити досадашњи помоћник Јаневског Синиша Гогић.

Јаневски је оставку поднео због написа у данашњим издањима београдске штампе, пре свега у дневницима "Прес" и "Спорт", у којима се наводи да је македонски тренер на јучерашњем састанку са управом клуба одбио да поднесе оставку зато што би тако изгубио право на обештећење.

Трочлана комисија ,која руководи Звездом до избора нове управе, вечерас је одлучно демантовала такве наводе.

"Шеф стручног штаба Чедомир Јаневски, разочаран оваквим начином неистинитог писања и под таквим притиском, није спреман да и даље води екипу и сходно томе понудио је споразумни раскид уговора са клубом", наводи се у Звездином саопштењу .

Одлазећа управа црвено-белих је, такође, апеловала на представнике медија да у духу кодекса новинарске етике убудуће информишу јавност истинито и објективно на основу чињеница и проверених информација, иако је током њеног мандата више пута "ухваћена" у покушајима да тачне вести представи као лажи.

Јаневски је Звездину екипу  преузео септембра 2008. године, када су црвено-бели били на последњем месту на табели српског првенства. Текућа сезона ће бити једна од најлошијих у историји Звезде која је на трећем месту табеле Јелен Суперлиге Србије, са чак 22 бодова заостатка за водећим Партизаном.

Учешће у Лав Купу Србије завршила је пре два дана, када је у полуфиналу изгубила од друголигаша Севојна.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво