Партизан гостује Војводини, Звезда дочекује Банат

Утакмицама 25. кола овог викенда наставља са такмичење у Јелен Суперлиги Србије, а дерби се игра у недељу у Новом Саду, где ће се састати другопласирана Војводина и водећи Партизан.

Црно-бели су победом над Црвеном звездом у среду стекли 13 бодова предности, а гостовање у Новом Саду им је најтеже до краја сезоне. Последњи пут Партизан је гостовао Војводини у децембру прошле године, када је утакмица завршена без голова.

Екипа Војводине у последњем првенствену колу, одиграла је сјајну утакмицу на гостовању Чукаричком, али је успела да освоји само бод (4:4).

Новосађани ће у дуелу са Партизаном бити ослабљени за голмана Жељка Бркића, који је на уткамици у среду поломио кост десне шаке.

Фудбалери Црвене звезде, који су након пораза у "вечитом" дербију пали на треће место на табели, дочекују последњепласирани Банат.

Екипа Баната у последњој утакмици против Хајдука из Куле (1:0) забележила је тек пету победу у првенству и сада има бод мање од Чукаричког, који је изван зоне испадања.

Ивањички Јавор, који је четврти на табели, још увек има шансе за пласман у Куп УЕФА, а на свом терену против Чукаричког ће покушати да дође до десете победе у Супер лиги.

Фудбалери Борца из Чачка, који су у прошлом колу поражени од Рада на Бањици (1:0), играју против Напретка. Крушевљани су у прошлом колу одиграли на свом терену без голова против Јавора, а тиму Ненада Сакића потребна је победа у борби за опстанак у лиги.

Ово коло Јелен Супер лиге обележиће и мали градски дерби на Карабурми, где ће играти ОФК Београд и Рад. Седмопласирани ОФК Београд у прошлој утакмици изгубио је од Јагодине (2:0), док је Рад победом над Борцем дошао до осмог места на табели.

У дуелу две екипе које још нису обезбедиле опстанак, у Кули ће домаћи Хајдук дочекати Јагодину. Разлика између ова два тима је само један бод.

Распоред утакмица 25. кола:

Субота, 15.30 часова:

Црвена_звезда

-

Банат

 

Јавор

-

Чукарички

 

Борац

-

Напредак

 

ОФК_Београд

-

Рад

 

Недеља, 15.30 часова:

Хајдук

-

Јагодина

 

Војводина

-

Партизан.

РТС-2

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво