Челси изненадио Ливерпул, Барселона декласирала Бајерн

Фудбалери Челсија изненадили су вечерас, као гости, у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона Ливерпул, а један од најзаслужнији за ту победу лондонског тима од 3:1, са два постигнута гола, био је српски репрезентативац Бранислав Ивановић.

Челси је одличном игром у другом полувремену изненадио Ливерпул и створио одличну залиху за реванш на свом терену. Лондонски тим није поколебало рано вођство домаћих, које им је донео шпански интернационалац Фернандо Торес у шестом минуту.

Велики преокрет Челсија најавио је Ивановић прво у 39, а потом и у 61. минуту. Трећи гол за "плавце" постигао је репрезентативац Обале Слоноваче Дидије Дрогба у 67. минуту.

Фудбалери шпанске Барселоне, у другом вечерашњем четвртфиналном мечу, декласирали су на свом терену немачки Бајерн из Минхена са 4:0 и практично већ сада обезбедли пласман међу четири најбоља тима Европе у овој сезони.

Велику предност каталонски тим обезбедио је већ у пром полувремену, када је постигао сва четири поготка. Барселона је играла снажно, тимски и ефикасно, па Бајерн није умео да пронеђе решење за такву игру протинвика.

Одбрану Бајерна начео је аргентински репрезентативац Лионел Меси у 9, а само три минута касније Камерунац Самјуел Ето је повисио резултат на 2:0. Трећи погодак за Каталонце поново је постигао Меси у 38, док је последњи погодак за Барселону вечерас постигао Француз Тјери Анри у 43. минуту.

Резултати:
Ливерпул - Челси 1:3 (1:1)
Стрелци: Торес у 6. за Ливерпул, а Ивановић у 39. и 61. и Дрогба у 67. минуту за Челси.

Барселона - Бајерн Минхен 4:0 (4:0)
Стрелци: Меси у 9. и 38, Ето у 12. и Анри у 43. минуту.

Манчестер Јунајтед - Порто 2:2 (1:1)
Стрелци: Руни у 15. и Тевес у 85. за Манчестер Јунајтед, а Родригес у 4. и Маријано у 89. минуту за Порто.

Виљареал - Арсенал 1:1 (1:0)
Стрелци: Сена у 10. за Виљареал, а Адебајор у 66. минуту за Арсенал.

Реванш мечеви играју се 14. априла.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво