Југовић: Поднећу оставку на следећем састанку УО

Потпредседник Фудбалског клуба Црвена звезда потврдио је да ће на следећем састанку Управног одбора поднети оставку на ту функцију.

"Никад нисам обећао да ћу се преселити из Беча у Београд. Постоје објективни разлози, основни је тај што не могу да напустим породицу. Сви су знали за то, у старту сам рекао и председнику, а ако то сада ветеранима, навијачима и осталима смета, спреман сам да своје место уступим неком ко живи у Београду и може сваки дан да долази на стадион", изјавио је Југовић за "Спортски журнал".

Југовић је рекао да је о својој намери обавестио и председника Дана Тану.

"Разговарао сам са председником, а на следећој седници предложићу да моје место припадне неком другом. Није никакав проблем, односно најбоље је да одем... Овде сам искључиво због Звезде, из најбоље намере. Један сам од ретких који је позајмио новац, док неке идеје, у интересу клуба, нису прошле", навео је он.

Југовић је истакао да је требало да буде задужен за спортска питања у клубу, али да у пракси то није функционисало.

"Моја жеља била је да помогнем, а имао сам и одређене иницијативе. Неке су прошле, а неке нису... Постојала је нечија жеља да будем одговоран за спортски део, али у пракси то није случај", казао је он.

Југовић је рекао и да не види ништа лоше у томе што је у неколико наврата коментарисао рад спортског директора Илије Ивића, што су му поједини чланови управе замерили.

"У предизборној кампањи Дан Тана је рекао да ћу бити задужен за функционисање спортског дела, међутим, Ивић је као спортски директор понео одговорност, јер је такву одлуку донео УО. Немам ништа против тога, нисам никога критиковао што има толику одговорност. Логично је да Ивић ради то за шта је одговоран, а моје је да у име УО дам своје мишљење", објаснио је он.

Бивши репрезентативац Југославије додао је и да није било коректно то што га је један од финансијера Звезде Драги Мићовић критиковао због ставова које је износио.

"Није, заиста, коректно да Драги Мићовић изјави нешто у стилу 'шта он има да прича о Ивићевим потезима'. Па, зар нисам у јавности представљен као потпредседник задужен за спортска питања. Ако као потпредседник не могу да коментаришем нешто, не знам чему све ово", закључио је Југовић.

Југовић је члан управе Звезде већ неколико година, а црвено-бели ове сезоне налазе се у највећој кризи у последњих неколико деценија.

Звезда је јесенас елиминисана на старту такмичења за Куп УЕФА, након чега је дошло до смене тренера, а екипа тренутно има 11 бодова мање од водећег Партизана.

Прошлогодишња изборна скупштина довела је до промене на челу клуба, када је председничку функцију преузео Дан Тана, а на последњем Сабору одржаном пре неколико недеља, навијачи су оштро критиковали управу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво